Izvor: RTS, 21.Nov.2023, 10:14

Клиперси победили Спарсе, Петрушев се нашао на паркету у убедљивом поразу Кингса од Пеликанса

Кошаркаши Лос Анђелес клиперса савладали су Сан Антонио спарсе 124:99. Њу Орлеанс пеликанси надиграли су Сакраменто кингсе 129:93, а Филип Петрушев добио је прилику да дебитује.
После Хјустон рокетса, Клиперси су уписали још једну победу. Тим из Калифорније >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << у свим сегментима игре био је бољи од Сан Антонио спарса.
Екипа Грега Поповича претрпела је овиме девети пораз у низу.
Клиперси су од старта утакмице показали иницијативу, добили све деонице и повећавали разлику како се меч ближио крају.
Најефикаснији у победничкој екипи био је Пол Џорџ са 28 поена, Ленард је додао 21, Двајт Пауел и Данијел Тејс допринели су са по 19.
Код Спарса најбољи је био Келдон Џонсон са 22 поена, Џеди Осман додао је 17.
Њу Орлеанс пеликанси убедљиво су савладали Сакраменто, а прилику да дебитује за Кингсе добио је Филип Петрушев. 
Пеликанси су контролисали утакмицу од првог до последњег минута.
Брендон Инграм постигао је 31 поен, Зајон Вилијамсон је додао 26, а Џоунс 18.
У екипи Сакрамента Херисон Барнс убацио је 16 поена, а Деарон Фокс је постигао 14.
Филип Петрушев одиграо је шест минута и постигао три поена.
Кошаркаши Милвокија победили су у гостима екипу Вашингтона резултатом 142:129.
Најбољи у победничком тиму био је грчки репрезентативац Јанис Адетокумбо са 42 поена, 13 скокова и осам асистенција.
Демијан Лилард је постигао 22 поена, а Крис Мидлтон 18. У екипи Вашингтона, најефикаснији је био Џордан Пул са 30 поена, а Кајл Кузма додао је 22 поена и имао је 13 асистенција.
Кошаркаши Голден Стејта победили су у Сан Франциску екипу Хјустона резултатом 121:116. У редовима Вориорса бриљирао је Стефен Кари са 32 поена. Он је постао је први играч у историји НБА лиге који је у првих 13 утакмица постигао најмање по четири тројке.
Клеј Томпсон је постигао 20 поена, а Дарио Шарић је убацио 18. Најефикаснији у екипи Хјустона био је Алперен Шенгун са 30 поена уз 13 скокова и пет асистенција. 
Кошаркаши Шарлота победили су на свом терену после продужетка екипу Бостона 121:118. Најбољи у екипи Шарлота био је Ламело Бол са 36 поена. Гордон Хејворд је додао 20 поена, а Пи Џеј Вашингтон 15.
У екипи Бостона бриљирао је Џејсон Тејтум, који је постигао 45 поена уз 13 скокова и шест асистенција.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.