Izvor: RTS, 18.Nov.2023, 18:11

Ђоковић против Алкараза за финале са Синером у Торину

Најбољи тенисер света свих времена Новак Ђоковић играће против Карлоса Алкараза полуфинални меч Завршног турнира у Торину. Дуел је на програму од 21.00, а текстуални пренос можете пратити на нашем порталу. У првом полуфиналном дуелу Италијан Јаник Синер надиграо >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << је Руса Данила Медведева са 2:1 (6:3, 6:7/4:7/, 6:1).
Новак Ђоковић је шест пута освајао Завршни турнир, 2008. године у Шангају, од 2012. до 2015. у Лондону и 2022. године у Торину. Против Алкараза имаће прилику да се пласира у своје девето финале и да се бори за седму титулу у каријери.

Ђоковић је до полуфинала стигао као другопласирани из Зелене групе са скором од два тријумфа и са једним поразом. Исти учинак имао је Алкараз, с тим што је групну фазу окончао на првом месту Црвене групе.
Српском тенисеру ће полуфинале Завршног турнира против Шпанца бити чак 12. у каријери, док је Алкараз постао најмлађи дебитант у полуфиналу још од земљака Рафаела Надала 2006. године.
Однос у међусобним дуелима између српског и шпанског тенисера је нерешен, остварили су по два тријумфа. Последњи пут су се састали на мастерсу у Синсинатију, а победу је однео Ђоковић.
Засигурно је да ће Алкараз бити мотивисан, не само због потенцијалног финала, већ и због тога што је Новак Ђоковић на самом старту Завршног турнира обезбедио прво место на АТП листи на крају године, осми пут у каријери.
Италијан Јаник Синер наставио је серију сјајних игара на Завршном турниру и у првом данашњем полуфиналном мечу против Данила Медведева изборио пласман у финале после игре која је трајала 2 сата и 25 минута.
Меч Ђоковића и Алкараза у последње време спада у тениске класике, упркос малом броју међусобних окршаја. Дуел је на програму од 21.00, а текстуални пренос можете пратити на нашем порталу.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.