Izvor: RTS, 05.Nov.2023, 07:19

Јокић и Денвер наставили победничку серију и против Чикага

Кошаркаши Денвера убедљиво су надиграли тим Чикага са 123:101 у утакмици седмог кола НБА лиге. Победу су обележили нова сјајна игра Николе Јокића и повреда Џамала Марија.
Актурлни шампиони НБА лиге, након пораза од Минесоте, вратили су се на победничку >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << стазу слављем над Даласом, а сада су наставили низ надигравши Чикаго.

Славље је помутила повреда Џамала Марија који је на почетку друге четвртине морао да напусти терен због повреде задње ложе десне ноге. Још је неизвесно колика ће пауза бити потребна Марију за опоравак.
Његовизостанак је и био разлог што је Чикаго успео да у другој четвртини преузме иницијативу и да предвођен Николом Вучевићем дође до предности и полувреме заврши са минималним вођством са 53:51.
Ипак у наставку домаћини се враћају у игру и успевају да начине резултатски преокрет а потом направе и убедљиву предност за коначну победу.
Српски центар Никола Јокић је новом сјајном игром наставио да предводи тим и опет му је недостајала само једна асистенција за нови тросртуки двоцифрен ученак.
Овога пута Јокић је убацио 28 поена уз 16 скокова, девет асистенција и три украдене лопте за нешто више од 33 минута игре.
Одлично га је пратио Мајкл Портер Јуниор са 27 поена, шест скокова и две асистенције, а Ерон Гордон их је пратио са 15 поена, 12 ухваћених и пет подељених лопти, док је Реџи Џексон имао 16 поена.
Код гостију најефикаснији је био Никола Вућевић са 19 постигнутих поена, Демар Дерозан је убележио 17, а Џевон Картер 16 поена.
У синоћним утакмицама победе на гостовањима остварили су Атланта над Њу Орлеаном са 123:105 и Шарлот над Индијаном са 125:124 у драматичној завршници после треће четвртине у којој је постигнуто чак 88 поена.
Капитен српске репрезентације Богдан Богдановић је дао свој допринос у победи тима Атламте и убацио за њега скромних 10 поена уз пет скокова и две асистенције.
Резултати НБА мечева:
Индијана – Шарлот 124:125
Њу Орлеанс – Атланта Хокс 105:123
Орландо – ЛА Лејкерс 120:101
Бруклин – Бостон 114:124
Хјустон – Сакраменто 107:89
Минесота – Јута 123:95
Денвер – Чикаго 123:101

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.