Izvor: RTS, 12.Okt.2023, 22:53

"Орлићи" повели против Енглеза, па примили девет голова у Нотингему

Млада фудбалска селекција Србије убедљиво је поражена у Нотингему - вршњаци из Енглеске однели су тријумф 9:1. Био је то први пораз екипе Душана Ђорђевића у квалификацијама за Европско првенство.
Нико није очекивао да ће бити лако против Енглеске, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << али мало ко је очекивао убедљив пораз "орлића" у Нотингему - 9:1.
 
Енглези су свакако били фаворити и то су ставили до знања екипи Душана Ђорђевића од самог старта. Ређале су се шансе пред голом Вељка Илића, али је чувар мреже ТСЦ-а имао неколико одличних интервенција.
У јеку напада домаћина, Србија је стигла до гола и предности, а стрелац је био фудбалер Црвене звезде Владимир Лучић у 27. минуту.
Као да је примљени гол дао додатну енергију Енглезима, који су наставили са тацима ка голу Србије и већ до полувремена постигли три поготка - стрелци су били Филоџин у 38, Делап у 42, као и Елиот у седмом минуту судијске надокнаде.
У наставку "орловићи" су доживели праву резултатску катастрофу.
Чак шест погодака постигли су Енглези у других 45 минута, а голове су постизали Мадуеке (два), поново Филоџин, а затим и Суботић аутогол. Потпуно расуло у српским редовима искористили су Роу и Елиот у последњим тренуцима меча.
Енглеска је уписала и други тријумф у квалификационој Групи Ф, док је Србија после победе над Азербејџаном доживела први пораз.
Наредни меч "орлићи" играју 16. октобра у Северној Ирској.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.