Izvor: RTS, 06.Okt.2023, 08:34

Кошаркашице Србије против Бразила, Аустралије и Немачке у квалификацијама за ОИ

Женска кошаркашка репрезентација Србије играће против Бразила, Аустралије и Немачке у квалификацијама за Олимпијске игре, које ће бити одржане наредне године у Паризу, одлучено је жребом у Шопрону. Квалификације ће се играти у четири групе, од 8. до 11. фебруара, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << а домаћини турнира биће Антверпен (Белгија), Рио де Жанеиро (Бразил), Шопрон (Мађарска) и Ксиан (Кина), а кошаркашице Србије играће у у Рио де Жанеиру.
На квалификационом турниру у Ксиану ће поред Кине играти и Нови Зеланд, Француска и друга селекција из америчких претквалификација.

У Антверпену ће се за наступ на ОИ у Паризу борити селекције Белгије, Сенегала, Нигерије и САД.
У Шопрону ће играти Мађарска, Шпанија, Јапан и прва селекција из америчких претквалификација.
Српске кошаркашице жребане су из трећег шешира, а у извлачењу су учествовале некадашња српска играчица Јелена Брукс и бивша мађарска репрезентативка Ленка Киш.
Последње две репрезентације које ће учествовати на овим турнирима биће познате после америчких претквалификација које ће бити одигране од 9. до 13. новембра ове године, а квалификациони турнири ће се играти од 8. до 11 фебруара наредне године.
Директан пласман већ су обезбедиле САД као светски шампион и Француска као домаћин Олимпијских игара.
Ове две репрезентације играће квалификационе турнире без такмичарског значаја, па ће из њихових група визу за ОИ обезбедити још по две селекције, док ће из преостале две групе пласман обезбедити по три национална тима.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.