Izvor: RTS, 27.Sep.2023, 09:39

ЕСПН анкета: Јокић је најбољи играч на свету и биће МВП наредне сезоне

Кошаркаш Денвера и српски репрезентативац Никола Јокић тренутно је најбољи играч у НБА лиги, објавио је амерчки ЕСПН.
И-Ес-Пи-Ен је уочи почетка нове сезоне спровео истраживање о најбољим играчима у НБА лиги. Јокић је у категорији најбољи играч >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << добио 13 гласова, а кошаркаш Милвокија Јанис Адетокумбо два.
"У прве четири сезоне анкете, Јокић није добио ниједан глас у овој категорији. Јокић је бриљирао у плеј-офу и довео је прошле сезоне Денвер до прве титуле у НБА лиги. Он је проглашен за МВП финала плеј-офа 2023. 'Ко би други могао да освоји?', питао је скаут из Западне конференције. Адетокумбо се налази на другом месту, али је једини кошаркаш који је добио најмање један глас у овој категорији у последњих пет година", наводи И-Ес-Пи-Ен.
Кошаркаш Даласа Лука Дончић добио је највише гласова у категорији: "ко ће да буде најбољи играч НБА лиге у наредних пет година". Дончић је добио шест гласова, Ентони Едвардс три, а Никола Јокић и Виктор Вембањама по два.
Највише гласова у анкети: "ко ће да буде МВП регуларног дела сезоне" добио је Јокић и то девет. Адетокумбо и Џејсон Тејтум су добили по два гласа, а Девин Букер и Донован Мичел по један.
"Пошто је Јокићу за мало недостајало да постане први играч у последње четири деценије који је три пута у низу био МВП, пошто је прошле сезоне завршио на другом месту иза Џоела Ембида, стручњаци очекују да српски центар буде најкориснији играч НБА лиге у сезони 2023/2024.", наводи И-Ес-Пи-Ен.
"Једноставно је толико добар. То је одрживост", изјавио је скаут са Истока о Јокићу.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.