Izvor: RTS, 25.Sep.2023, 08:48

Тенисери "тима света" одбранили титулу у Лејвер купу

Тенисери "тима света" одбранили су титулу у Лејвер купу након победе над "тимом Европе".
Лејвер куп одигран је у Ванукуверу у Канади, а победнички тим предводио је прослављени тенисер Џон Мекинро. Резултат је на крају такмичења био 13:2 у корист "тима >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << света" за који су играли Бен Шелтон, Тејлор Фриц, Френсис Тијафо, Крис Јубанкс, Франциско Серундоло,  Феликс Оже-Алијасим и Томи Пол.

Систем такмичења је појединачну победу првог дана вредновао једним поеном, другог два, а трећег дана три поена.
Бјорн Борг предводио је "тим Европе", а наступали су Алехандро Давидович Фокина, Гаел Монфис, Артур Фис, Андреј Рубљов, Хуберт Хуркач и Каспер Руд.
Бен Шелтон је победио Артура Фиса, Франциско Серундоло је био бољи од Алехандра Давидовича Фокине, Феликс Оже-Алијасим је савладао Гаела Монфиса, док је амерички дубл Томи Пол/Френсис Тијафо победио Артура Фиса и Андреја Рубљова.
"Тим Европе" је другог дана надметања дошао до бодова тријумфом Каспера Руда над Томијем Полом, међутим, Тејлор Фриц је био бољи од Андреја Рубљова, а Френсис Тијафо од Хуберта Хуркача.
На крају, "тиму света" била је довољна победа Бена Шелтона и Френсиса Тијафоа над Хубертом Хуркачом и Андрејом Рубљовом за коначни тријумф.
"Тим Европе" је био бољи 2017, 2018, 2019, 2021. године, а "тим света" је успео да два пута заредом буде најбољи, претходне и ове године.
Наредно издање Лејвер купа играће се 2024. године у Берлину.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.