Izvor: RTS, 19.Sep.2023, 05:56

Одбојкашице Србије наставиле победничку серију и против Канаде

Одбојкашице Србије савладале су селекцију Канаде са 3:0 (25:19,25:17,25:21) у трећем мечу групе А на квалификационом турниру за Олимпијске игре. Новом победом у серији одбојкашице Србије су учврстиле водећу позицију на табели групе А у квалификацијама.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << После одличног старта на квалификационом турниру у Кини и победе над Мексиком са 3:0 (25:16, 25:19, 25:23), а потом и над селекцијом Украјине са 3:0 (25:18, 25:18,25:16), одбојкашице Србије наставиле су победничку серију и у дуелу са селекцијом Канаде.

Од самог старта меча изабранице селектора Ђованија Гвидетија преузеле су иницијативу и убедљиво надиграле Канађанке које су само средином трећег сета успеле да пруже делимично равноправан отпор.
Одбојкашице Србије реванширале су се Канађанкама за пораз у Лиги нација и уједно после треће победе у серији на квалификационом турниру у Нингбоу учврстиле позицију на првом месту табеле групе А са девет бодова без изгубљеног сета.
У победничком тиму Тијана Бошковић је била најефикаснија са 25 поена (20 напад, 1 бл, 4 ас сервиса), Јована Стевановић је додала 10, а Александра Узелац девет. Код Канађанки, Ван Рајк, Греј и Хау освојиле су по девет поена.
Од осам екипа које учествују на квалификационом турниру, само две првопласиране обезбедиће место на Олимпијским играма наредне године.
Пред нашим одбојкашицама су још четири меча до краја квалификационог турнира за Олимпијске игре.
Распоред наредних мечева тима Србије:
септембар:  10.00 Србија - Чешка
септембар: 04.00 Србија - Доминиканска Република
септембар: 10.00 Србија - Холандија
септембар: 13.30 Србија - Кина

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.