Izvor: RTS, 08.Sep.2023, 19:07

Аврамовић за Око: Желимо да победимо још ту једну утакмицу

Гостујући у емисији Око на РТС-у, репрезентативац Србије у кошарци Алекса Аврамовић истакао је да је свестан да је репрезентација пласманом у финале направила велики успех, али и да играчи желе да победе Немачку.
Кошаркаши Србије пласирали су >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << се у финале Светског првенства након тријумфа над Канадом.

"Мислим да је кључ утакмице био тимски рад. Свако је радио свој део посла", рекао је Аврамовић. 
Аврамовић током првенства игра веома добро, поготово у дефанзиви. На мечу против Канада уписао је 10 поена и два пута противницима одузео лопту. 
"Не бих себе истицао, ја сам део тима. Битан сам колико и осталих 11 играча. То је нешто што радим током целе каријере", навео је Аврамовић.
У финалу Светског првенства Србија ће играти против селекције Немачке која је непоражена у досадашњем делу турнира. 
"Чим су непобедиви током турнира, показали су да су прави тим, као и ми. Биће право финале, нека бољи победи. Ми ћемо се спремити у наредна два дана. Ово је за нас велики успех и сви смо срећни. Желимо да победимо и још ту једну утакмицу", истакао је Аврамовић.
Плејмејкер Србије истакао је да тим Србије неће имати дан одмора, али и да играчи нису уморни.
"Пронаћи ћемо енергију и снагу, имамо и жељу која нас храни, као и помисао да можемо бити светски прваци. Већ смо направили велики упспех и обрадовали нацију, али увек може још, а то још је потенцијално злато", закључио је Аврамовић.
Пораз од Италије важан моменат за психолошки подвиг Некадашњи репрезентативац Југославије у кошарци Жељко Ребрача је  честитао тиму Србије на избореном финалу Мундобаскета, а затим истакао да је кључни моменат за психолошко подизање тима био пораз од Италије у првом мечу друге фазе турнира.
"Ово су моменти због којих тренирају, раде и желе да дођу у ситуацију као што је ова и да буду у њој и да сада освоје... Овде се стварају нови шампиони, нови играчи", навео је Ребрача.
Капитен репрезентације Србије Богдан Богдановић био је један од најбољих играча на терену. Убележио је 23 поена, четири скока и три асистенције против Канаде у полуфиналу. 
Александар Рашић, стрелац првог коша за репрезентацију Србије од осамостаљења, 2006. године, истакао је да је Богдановић показао зрелост.
"Он није млад играч, дуго игра у континуитету на јако високом нивоу у Партизану, Евролиги, дуго је у НБА лиги, за репрезентацију наступа јако дуго. Мислим да је сад стварно сазрео. После утакмице с Италијом где је имао лош учинак при шуту, он је показао такву зрелост, да су сад сви у чуду како је то... а у ствари то је било очекивано од њега" навео је Рашић.
Новинар Спортског журнала Предраг Сарић истакао је важност искусног селектора на клупи Србије какав је Светислав Пешић. 
"Критике које је Пешић доживео после Европског првенства мало је теже поднео. Али су га управо те критике и мотивисале да буде можда млађи него што биологија каже. У сваком случају нико никад није сумњао у његово знање", казао је Сарић.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.