Izvor: RTS, 06.Sep.2023, 12:53

Немачка победом над Летонијом обезбедила полуфинале Мундобаскета

Кошаркашка репрезентација Немачке пласирала се у полуфинале Светског првенства, након победе у Манили у четвртфиналу Мундобаскета над Летонијом резултатом 81:79, по четвртинама 13:16, 23:18, 26:25, 19:20.
Немачка је трећи полуфиналиста, а након утакмице >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Канада - Словенија биће познат и противник репрезентације Србије на Светском првенству.

Летонија је добро ушла у меч и у петом минуту стигла до предности од 10 поена - 13:3.
Немачка је потом заиграла ангажованије, а прва четвртина је завршена вођством Летоније 16:13.
Немци су преокренули резултат и почетком друге четвртине повели 25:20, након чега је уследила резултатска клацкалица и често смењивање у вођству. 
Енергичнија игра виђена је у трећој четвртини, а Немачка је у последњи део меча ушла са вођством 62:59.
Немачки кошаркаши су повели у 33. минуту 74:60, што је и била највећа разлика на утакмци, а Летонија је са три тројке за два минута смањила на 74:69.
У неизвесној и напетој заврпници Летонија је при вођству Немачке 81:79 имала последњи напад на мечу, а Давис Бертанс је неколико секунди пре краја промашио тројку за победу.

Најефикаснији у селекцији Немачке био је Франц Вагнер са 16 поена, док је Андреас Обст додао 13. У пораженом тиму најбољи је Артурс Жагарс са 24 поена, док је Давис Бертанс додао 20.
Немачка ће у полуфиналу Мундобаскета играти у петак, 8. септембра, у 14.40 против САД.
Летонија ће у четвртак, 7. септембра играти са селекцијом Италије за пласман од петог до осмог места на Светском првенству.
Последње четвртфинале Светског првенства почиње у 14.30, а састаће се Словенија и Канада.
Победник овог дуела играће у полуфиналу против Србије.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Кошаркаши Немачке победили Летонију и изборили полуфинале Мундобаскета

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Sep.2023

Кошаркашка репрезентација Немачке пласирала се у полуфинале Светског првенства, пошто је данас у Манили у четвртфиналу Мундобаскета победила Летонију резултатом...

Nastavak na GradskeInfo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.