Кошаркаши Немачке победили Летонију и изборили полуфинале Мундобаскета

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Sep.2023, 12:53

Кошаркаши Немачке победили Летонију и изборили полуфинале Мундобаскета

Кошаркашка репрезентација Немачке пласирала се у полуфинале Светског првенства, пошто је данас у Манили у четвртфиналу Мундобаскета победила Летонију резултатом 81:79 (13:16, 23:18, 26:25, 19:20). Фото: Танјуг/AP Photo/Michael Conroy Најефикаснији у селекцији Немачке био је Франц Вагнер са 16 поена, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << док је Андреас Обст додао 13. У пораженом тиму најбољи је Артурс Жагарс са 24 поена, док је Давис Бертанс додао 20.
Немачка ће у полуфиналу СП у петак од 14.40 часова играти са селекцијом САД, која је јуче савладала Италију 100:63. Летонија ће сутра играти са селекцијом Италије за пласман од петог до осмог места на Мундобаскету. Последње четвртфинале СП биће одиграно данас од 14.30 сати, а састаће се Словенија и Канада. Победник овог дуела играће у петак у полуфиналу Мундобаскета са Србијом, која је јуче савладала Литванију 87:68.
Летонија је добро ушла у меч са Немачком и у петом минуту стигла до предности од 10 поена (13:3). Немачка је потом заиграла ангажованије, а прва четвртина је завршена вођством Летоније 16:13. „Панцери“ су преокренули резултат и почетком друге четвртине повели 25:20. Екипе су се потом смењивале у вођству, а Немачка је прво полувреме добила резултатом 36:34.
Слична игра виђена је и у трећој четвртини, а Немачка је у последњи део меча ушла са вођством 62:59. Немачки кошаркаши су повели у 33. минуту 74:60, а Летонија је са три тројке за два минута смањила на 74:69. Потом се ушло у неизвесну завршницу. Летонија је при вођству Немачке 81:79 имала последњи напад на мечу, а Бертанс је неколико секунди пре краја промашио тројку за победу.
Arsenal u ovoj sezoni ne računa na Nikolasa Pepea

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Кошаркаши Немачке победили Летонију и изборили полуфинале Мундобаскета се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Povezane vesti

Канада преко Словеније до полуфинала СП, Србија директно на Олимпијским играма

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Sep.2023

Кошаркашка репрезентација Канаде пласирала се у полуфинале Светског првенства, пошто је данас у четвртфиналу Мундобаскета у Манили победила Словенију резултатом...

Nastavak na GradskeInfo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.