Izvor: RTS, 30.Avg.2023, 13:06

Милорад Вучелић поднео оставку на место председника ФК Партизан

Председник Фудбалског клуба Партизан Милорад Вучелић поднео је оставку на ту функцију, преносе "Вечерње новости" чији је Вучелић главни уредник.
Милорад Вучелић је у краткој изјави за Вечерње новости, дневни лист чији је главни уредник, образложио >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << одлуку да напусти ФК Партизан.

"Вршио сам (функцију) је дуго година радећи у оквиру статутарних овлашћења, а по највећој и најбољој мери својих могућности. Тешка срца и мирне савести - више не могу. И зато подносим оставку на положај председника и изражавам велику захвалност својим сарадницима и свима онима који су ми, у овим за Партизан сложеним временима, помагали", навео је Вучелић.
Доскорашњи председник црно-белих је на чело великана из Хумске дошао 2016. године, а претходно је од 2014. обављао функцију потпредседника.
Под његовим кормилом Партизан је освојио титулу шампиона Србије у сезони 2016/2017. Такође, три пута су црно-бели подизали трофеј Купа Србије - 2017, 2018 и 2019. године.
Током Вучелићевог мандата Партизан је у два наврата играо у групној фази Лиге Европе и исто толико пута у Лиги конференција. Током наступа у најмлађем европском такмичењу изборена су и два учешћа у елиминационој фази.
Организовани навијачи Партизана са јужне трибине од почетка актуелне сезоне бојкотују утакмице црно-белих и захтевају смену управе клуба, незадовољни резултатима, општим стањем у Хумској, али и превисоким ценама сезонских улазница.
Након убдљивог пораза у Данској, где ја Партизан поражен са 5:0 од Нордсјеланда у првом мечу баража за пласман у групну фазу Лиге конференције, "Гробари" су за четвртак најавили протестну шетњу од Теразијске чесме до управне зграде на северној страни Стадиона у Хумској 1.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.