Izvor: RTS, 12.Avg.2023, 16:14

Арсенал победом започео нову сезону у Премијер лиги

Фудбалери Арсенала савладали су Нотингем форест 2:1 на свом терену у оквиру првог кола енглеске Премијер лиге.
Меч између Арсенала и Нотингем фореста у Лондону је каснио тридесетак минута због проблема са електронским улазницама.

Лондонски >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << тим је био доминантан у већем делу утакмице, домаћин је стига до предности у 26. минуту, а стрелац је био Еди Нкетија на додавање Габријела Мартинелија.
Шест минута касније, Букајо Сака је са ивице шеснаестерца довео Арсенал до двоструке предности након прецизне асистенције Вилијама Салибе.
До краја првог дела игре није било промене резултата. 
После петнаестоминутне паузе гостујућа екипа је заиграла офанзивније, међутим везни ред и одбрана Арсенала пратили су противничке фудбалере и елиминисали све опасности. 
Нотингем форест је након контре коју је покренуо Ентони Еланга успео да постигне један гол, а стрелац је био Таиво Авонији у 82. минуту.
До краја меча било је спорадичних узбуђења и напада на обе стране, али је Арсенал успео да освоји прва три бода у новој сезони Премијер лиге.
Парови првог кола:
Петак:
Барнли - Манчестер сити 0:3
Субота:
Арсенал - Нотингем Форест 2:1
Борнмут - Вест Хем 16:00
Брајтон - Лутон 16:00
Евертон - Фулам 16:00
Шефилд јунајтед - Кристал Палас 16:00
Њукасл - Астон Вила 18:30
Недеља:
Брентфорд - Тотенхем 15:00
Челси - Ливерпул 17:30
Понедељак:
Манчестер јунајтед - Вулверхемптон 21:00

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.