Izvor: RTS, 13.Jul.2023, 12:20

Званично: Понитка је нови играч Партизана

Пољски репрезентативац Матеуш Понитка нови је играч Партизана, саопштили су црно-бели.
Некадашњи играч Панатинаикоса потписао је двогодишњи уговор са Партизаном.

Крилни кошаркаш је рођен 1993. године, а пре сарадње са црно-белима, наступао >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << је за поменути Панатинаикос, Зенит, Ређо Емилију, Локомотив Кубањ, Тенерифе, Каршјаку, Зјелону Гору, Остенде и Проком.
Са репрезентацијом Пољске остварио је пласман у полуфинале Европског првенства 2022. године. Понитка је у четвртфиналу такмичења против Словеније остварио трипл-дабл са 26 поена, 16 скокова и 10 асистенција. 
Овим достигнућем нови кошаркаш Партизана је помогао својој репрезентацији да се помало и неочекивано пласира у полуфинале.
У претходној сезони у тиму из Атине у Евролиги, Понитка је имао учинак у просеку од 8,2 поена, 5,2 скока и 2,4 асистенције.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.