Izvor: RTS, 10.Jul.2023, 21:38

Руне "окренуо" Димитрова, Алкараз закључио списак четвртфиналиста

Холгер Руне се пласирао у четвртфинале Вимблдона, пошто је после преокрета савладао Григора Димитрова са 3:1 (3:6, 7:6, 7:6, 6:3). Данац ће у свом првом вимблдоснком четвртфиналу играти против Карлоса Алкараза, који је са 3:1 у сетовима (3:6, 6:3, 6:3, 6:3) победио Матеа Беретинија. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Дански тенисер Холгер Руне први пут у каријери играће у четвртфиналу Вимблдона, пошто је после преокрета савладао Григора Димитрова са 3:1 у сетовима.
Бугарин је добро почео меч и освојио први сет 6:3, али је у наредна два Руне дошао до преокрета, оба пута после тријумфа у тај-брејковима.
Шести тенисер света је у четвртом сету направио један брејк, у шестом гему и мирно привео меч крају - 6:3.
Руне је већ играо два гренд слем четвртфинала, али оба на Ролан Гаросу, а у уторак ће имати прилику да оствари најбољи резултат у каријери на неком од највећа четири турнира.
Противник Данцу биће још један дебитант у вимблдонским четвртфиналима - Карлос Алкараз, који је са 3:1 у сетовима савладао Матеа Беретинија.
Италијан је добио први сет, али је Алкараз у наредна три био бољи тенисер, мање грешио и користио своје брејк прилике.
Парови четвртфинала:
Алкараз - Руне (среда)
Медведев - Јубенкс (среда)
Сафијулин - Синер (уторак)
Ђоковић - Рубљов (уторак)

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.