Izvor: RTS, 09.Jul.2023, 19:00

Марковић: Била би ми велика част да будем капитен Партизана

Фудбалер Партизана Светозар Марковић рекао је за клупски сајт да би му била велика част да постане капитен клуба из Хумске.
Марковић је на оба контролна меча Партизана током припремног периода носио траку, а на питање да ли би волео да остане капитен >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << и кад крену такмичарске утакмице дефанзивац нема дилему.
"Била би ми велика част уколико се то деси. Сваки играч који је играо за овај клуб је због његове величине прижељкивао ту привилегију. Ја се максимално трудим да је заслужим и био бих пресрећан ако бих екипу предводио и почетком сезоне. Партизан је мој клуб, у који сам из Радника стигао са 11 година, и уз краће прекиде све време сам у њему. Дакле, било би то велико признање за мене", рекао је Марковић.
Уколико капитенску траку буде носио и током сезоне, Марковић би, са 23 године, био један од најмлађих капитена у историји црно-белих. Једини који су раније заслужили ту привилегију били су Адем Љајић и Алберт Нађ.
"То само значи да сам својим професионализмом и односом према клубу стекао поверење људи из стручног штаба. Знам да је Партизаново опредељење да његова деца буду капитени па је можда и ово с те стране логично. Трудићу се да не разочарам никога већ да будем све бољи и покажем да стручни штаб није погрешио", додао је некадашњи члан Олимпијакоса.
Марковић има само 23 године, а већ је ветеран искуством за момке од 18 или 19 година који су између два првенства прикључена првом тиму. Он се подсетио како је са само 11 година дошао у Партизан.
"Био сам у клупском кампу на Јахорини где су ме скаути приметили и довели у Хумску. Не могу да објасним колико сам тад био срећан и колико сам сад јер сам поново међу својима. Партизан је моја кућа и даћу све за њега", закључио је штопер "црно-белих".

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.