Izvor: RTS, 09.Jul.2023, 17:52

Српски борац освојио сребро на џију-џицу такмичењу у Јапану

Младен Поповић освојио је друго место на светском такмичењу у бразилској џију-џици.
 У организацији Међународне федерације за џијуџицу у петак, 7.јула, је почело такмичење које окупља најбоље спортисте борилачких вештина. Првог дана првенства >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << у Јапану, у категорији такмичара љубичастих појаса 88,3 кг, Младен Поповић из Београда освојио је сребрну медаљу.
Јапан је претходна три дана био домаћин „Азија џијуџица 2023“ шампионата који је окупио борце из целог света, свих нивоа појаса и тежинских категорија.
Током шампионата су одржане борбе у којима су снаге одморили такмичари из Јужне и Северне Америке, Европе и Азије, а своје утиске пренео нам је и освајач медаље из Србије.
„Прво бих желео да честитам освајачу медаље који ме је победио у финалној рунди и да му захвалим на одличној борби. Мени је ово друга медаља од када сам се преселио у Азију, и велику захвалност дугујем мом клубу из Хонг Конга, као и тренерима из Београда без којих ово ништа не би било могуће. Тренери Немања и Вук Алексиц и мој клуб „ВиН“ најбоља су школа џију-џице у Србији и наши такмичари могу равноправно да парирају спортистима из целог света, чак и онима који долазе из земље домаћина ове борилачке вештине“ истакао је Поповић.
По борбеном принципу џијуџицу не користи сирову снагу него гледа да уз одређену технику окрене противничку енергију напада у своју корист, слично принципу џудоа у аикиду.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.