Izvor: RTS, 13.Jun.2023, 07:58

Никола Јокић МВП финала НБА лиге

Двоструки МВП регуларног дела, Никола Јокић именован је и за најкориснијег играча НБА финала.
Поставља се питање – ко други? Круна каријере Николе Јокића. "Џокер" је проглашен за МВП-а у финалу после тријумфа Денвер нагетса у четвртом мечу 94:89.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << /> Комесар лиге Адам Сивер најавио је да је ово први пут да се трофеј именован по Билу Раселу додели после његове смрти и да је ред да то припадне центру. Поред Николе је на постољу била његова ћеркица, док је он изнео своје утиске пред милионима. гледалаца широм света.
"Ми живимо за првог до себе, зато ово значи. Одлична група људи, све ове године је било нeвероватно. Веровали смо једни у друге, трофеји јесу битни, али наши односи ће трајати чак и на крају наших каријера", рекао је Јокић.
Jокић је бележио 30,8 поена, 13,5 скокова и осам асистенција у пет мечева финала.
Претходно је именован иза МВП-а финала Запада. У одлучујућој петој утакмици финала постигао је 28 поена, уз 16 скокова и четири асистенције.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.