Izvor: RTS, 12.Jun.2023, 12:17

Милан се опростио од Берлусконија: Хвала, господине председниче, увек са нама

Фудбалски клуб Милан, чији је Силвио Берлускони био председник 31 годину, изјавио се саучешће породици и пријатељима преминулог бившег премијера Италије.
Бивши премијер Италије и председник ФК Милана Силвио Берлускони преминуо је у 87. години живота.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << /> За 31 годину на месту председника "росо-нера", од 1986. до 2017. године, Берлускони је створио најтрофејнији тим Серије А у европским оквирима са пет Лига шампиона. Милан је у својим редовима често имао најбоље играче на свету и био тим конкурентан за највеће титуле у најјачој ери "Калча".
Милан се у објави на друштвнеим мрежама цитирао Берлусконијев мотивационе речи.
"Дубоко ожалошћени, ФК Милан тугује због смрти незаборавног Силвија Берлусконија и жели да се обрати породици, сарадницима и најдражим пријатељима како бисмо поделили наше саучешће.
'Сутра ћемо сањати о новим амбицијама, стварати нове изазове и тражити нове победе. Они ће представљати оно добро, снажно и истинито што лежи у нама, у свима нама који смо делили ову авантуру везивања наших живота за сан који се зове Милан'
Хвала, господине председниче. Увек са нама", пише у објави Милана.
Сем клуба са "Сан Сира", Берлускони је био на челу и ФК Монца.
"Заувек са нама. Адријано Галијани и сви из Монце жале због смрти Берлусконија. Остала је празнина која никада не може да се попуни. Хвала на свему председниче", наводи се у саопштењу Монце.
Прослављени стручњак Карло Анћелоти је са Миланом два пута освојио Лигу шампиона у време док је на челу клуба био Берлускони.
"Данашња туга не може да обрише срећне тренутке које смо провели заједно", написао је Анћелоти на друштвеним мрежама и додао да је Берлускони био "лојалан, интелигентан и искрен човек".

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.