Izvor: RTS, 21.Maj.2023, 05:08

Јокић и Денвер на корак до НБА финала - Маријев старт и "Џокеров" финиш за трећу победу Нагетса

Кошаркаши Денвер нагетса воде 3-0 у финалу Запада после тријумфа над Лос Анђелес лејкерсима 119:108 у "Крипто центру". Никола Јокић је завршио са 24 поена, шест асистенција и осам скокова, шутиравши 9/19 из игре.
Денвер нагетси су феноменалним тимским издањем >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << дошли на једну победу до највећег успеха у историји франшизе. Никола Јокић је бриљирао у последњој деоници иако је имао четири фаула, убацивши 15 од 24 поена у преломном периоду. Џамал Мари је одиграо невероватно прво полувреме са 30 поена, укупно 37 на крају. 

Убојита "плава стрела" наставила где је стала Џамал Мари је наставио где је стао у последњој деоници другог меча. Убацио је задивљујућих 30 поена у првом полвреумену.Затрпавао је кош Лејкерса од самог старта утакмице, домаћини нису имали одговор за шутеве Канађанина.
Од резултата 9:7 за Лејкерсе, Денвер ниже 13 поена за двоцифрену предност, максимална је била 14 поена.
У том Маријевом незаустављивом налету, остали Нагетси нису имали ни времена ни простора да се претерано истакну, укључујући Николу Јокића. Пет поена, три скока, четири асистенције са 2/8 из игре није оно на шта смо навикли од "Џокера". Томе је разлог и три личне грешке. Хачимура и Дејвис су му добро парирали у одбрани у његовој игри леђима, мада је у "зидање" ка кошу често ишао са превелике даљине од коша.
Јокић упада у проблем, па спасава ситуацију Јокић чини четврту личну грешку средином треће деонице и одлази на клупу. Ипак, Нагетси преко Брауна, Портера и Колдвел-Попа успешно одржавају предност која је у последњем минуту дошла и до 83:76. Онда је Леброн погодио две тројке и поново вратио резултатску неизвеност. Мари није погодио ниједан кош у том периоду.
Хачимура тројком доноси предност Лејкерсима на отварању последњег периода, па узвраћа полудистанцом на Јокиећеве поене за 87:86 Лејкерса. Јокић кошем уз фаул и Брус Браун враћају Нагетсе на 91:87. После два прецизна бацања Хачимуре за 94:93, Џеф Грин и Брус Браун тројкама завршавају два узастопна напада Нагетса. Дарвин Хам тражи тајм-аут. После два прецизна бацања Хачимуре за 94:93, Џеф Грин и Брус Браун тројкама завршавају два узастопна напада Нагетса. Дарвин Хам тражи тајм-аут. Минут одмора је боље помогао Денверу јер су наставили серију са још седам поена - тројка Марија, скок у нападу Браун и кош Јокића у рекету. Створена је довољна дистанца за мирни пут до треће победе.
Мари и Јокић су имали одличну подршку са 17 поена Колдвел-Попа, 15 Бруса Брауна и дабл-даблом Мајка Портера Џуниора од 14 поена и 10 скокова.
Лејкерсе је предводио Ентони Дејвис са 28 поена и 18 скокова уз 61 посто из игре, по обичају одличан у свакој непарној утакмици. Остин Ривс и Леброн Џејмс су убацили по 23 поена. "Краљ" је завршио и са 12 асистенција, седам скокова, али тек 3/9 за три.
Само пет изгубљених лопти и чак 30 асистенција Денвера на гостујућем паркету. Имали су и бољи проценат за три - 41 посто наспрам 31 посто Лејкерса,
Денвер на свом терену има прилику да "почисти" ривала и оде у финале, меч се игра 23. маја.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.