Izvor: RTS, 14.Maj.2023, 21:44

Партизан у Хумској бољи од Радничког из Крагујевца

Фудбалери Партизана савладали су Раднички из Крагујевца са 2:1 (1:1) у последњем мечу петог кола плеј-офа Суперлиге Србије. Црно-бели су овом победом обезбедили четврто место на табели које води у квалификације за Лигу конференција. До краја шампионата остала су још >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << два кола.
Изузетно узбудљива фудбалска представа у Хумској. Раднички је у Београд стигао у жељи да се надиграва са црно-белима. Пружили су гости снажан отпор, успели су да изједначе, имали су прилика и за преокрет. Ипак, Партизан није дозволио ново изненађење, поново је стигао до предности коју је сачувао до краја меча.

Партизан је наметнуо жестог темпо, константно је нападо. Раднички се организовано бранио и претио, углавном из контри и полуконтри. Црно-бели никако нису успевали да пробију бедем ривала.
Како је време одмицало гости су се ослободили притиска и почели да прете. У првих 20 минута неколико полуприлика пред оба гола, ипак нити једна из категорије стопостотних.
Настављена је игра углавном између два казнена простора. Неколико покушаја да се прође иза задње линије одбране, али без успеха. Рикардо са једне и Поповић са друге стране су били у прилици, али голмани су били на висини задатка.
Ипак, у 41. минуту црно-бели су стигли до предности из првог ударца у оквир гола. Урошевић је упослио Менинга на ивици шеснаестерца, овај се изборио за ударац и опалио са око 15 метара искоса са леве стране, нациљао је и погодио супротан угао.
Раднички је изједначио три минута касније. Видосављевић је сјајно центрирао са десне стране, Милуновић је прошао иза леђа одбране Партизана и спровео лопту у мрежу. При резултату 1:1 отишло се на одмор.
Велику шансу за комплетан преокрет пропустио је Видосављевић у 50. минуту. Успео је да се изборио за ударац са полудистанце поред Саничанина, али је голман Поповић избио лопту у корнер.
Партизан је поново повео у 56. минуту. Пантић је упутио одлучан центаршут после прекида са десне стране. Рикардо је био највиши у скоку и главом послао лопту у гол.
Сјајну шансу за изједначење порпустио је Зорић у 62. минуту. Након грешке црно-белих на средини терена, лопта је стигла до Зорића који је шутирао али није успео да погоди гол Партизана.
Партизан је стигао до трећег гола у 66. минуту. Лопта је дошла до Дијабатеа иза леђа одбране ривала, он се нашао сам испред голмана и изашао као победник. Линијски судија је подигао офсајд, а након асистенције ВАР-а офсајд је потврђен.
Потом су црно-бели умирили темпо игре. Препустили су иницијативу гостима, али су затворили све прилазе ка свом голу. Раднички је покушавао да стигне до новог изједначења, али је одбрана домаћина била на висини задатка.
Покушао је и Партизан да “овери“ победу, али његови напади су били преопрезни како би се избегле ситуације у којима би могао да се отвори контранапад за ривала.
У самом финишу гости су опседали гол ривала, створили су неколико лепих прилика, али нису успеоли да изједначе, тачније одбрана Партизана им то није дозволила.
На крају победа црно-белих 2:1.
Суперлига Србије, плеј-оф, пето коло:

Субота:

Чукарички - Нови Пазар 4:0
Црвена звезда – Војводина 2:1
ТСЦ - Вождовац 2:0
Недеља:
Партизан - Раднички Крагујевац 2:1
Табела:
1. Црвена звезда 95
2. ТСЦ 71
3. Чукарички 71
4. Партизан 67
5. Војводина 61
6. Нови Пазар 50
7. Вождовац 45
8. Раднички Крагујевац 41

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.