Izvor: RTS, 12.Maj.2023, 06:39

Феноменални Јокић и Денвер у финалу Запада - рапсодија Нагетса у Финиксу

Кошаркаши Денвер нагетса пласирали су се у финале западне конференције победом над Финикс сансима 125:100 у шестом мечу серије друге рунде. Никола Јокић је завршио са трећим трипл-даблом у серији - 32 поена, 12 асистенција и 10 скокова.
Феноменално издање >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Николе Јокића и Денвера на гостујућем терену. Финикс није могао да се носи са одсуством повређеног Криса Пола, коме се придружио Деандре Ејтон ван терена. Стартни центар Санса је повредио ребро и то је био ненадокнадив минус по домаћина шестог меча.
Денвер је као и у претходној утакмици играо агресивну одбрану на Дуренту и Букеру и уздао се у брзину и интензитет, уз све квалитете двоструког МВП-а. Серијом 16:0 Нагетси завршавају прву деоницу за 44:28, а блистао је Јокић са 14 поена и разиграни Кентејвијус Колдвел-Поуп. 
Друга деоница је била за уџбенике. Финикс је апсолутно "почишћен" са терена, и то свог. Нагетси су на полувремену убацили невероватних 81 поена и водили 30 поена у плусу. "Џокер" је блистао јер није било Ејтона да му смета, уписавши 20 поена, седам асистенција и шест скокова већ после прве две деонице. Невероватан пад Санса у одлучујућем мечу по њихову сезону.
Кевин Дурент је у првом полувремену имао лош шут из игре, тек 2/11, без пробаног покушаја за три. Главни стрелац Финикса Девин Букер је у том временском периоду шутирао 13, а погодио четири пута. 
Четири пута је неки тим губио 30 поена на полувремену у утакмици шестој утакмици - Сансима се то десило двапут, проше сезоне против Далас маверикса и сада.
Тренер Мајк Мaлоун је све битне играче изменио на два минута до краја, при плус 25 за Нагетсе.
Јокић је завршио са 32 поена, 12 асистенција и 10 скокова са шутем из игре 13/18. Џамал Мари је убацио 26, "икс-фактор" Колдвел-Поуп 21 поен.
Код Финикса је Камерон Пејн забележио 31 поен, Кевин Дурент 23, Џок Лендејл 13, Девин Букер тек 12 поена.
Ривал Денверу биће бољи из сусрета Лос Анђелес лејкерса и Голден стејт вориорса, серије која је отишла у шест утакмица и где "језераши" имају предност 3:2.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.