Izvor: RTS, 06.Maj.2023, 22:41

ФМП надиграо Цедевита Олимпију и изборио мајсторицу

Кошаркаши ФМП победили су у Железнику екипу Цедевита Олимпије резултатом 102:96 (26:17, 24:28, 24:22, 28:29) у другом мечу четвртфинала плеј-офа регионалне АБА лиге.
Након пораза у Љубљани (87:77), ФМП је тријумфом на свом терену изједначио на 1:1 у серији, која >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << се игра на две победе.
Тим из Железника је средином првог периода прешао у вођство које није испуштао до краја меча. Водила се велика борба на паркету. Изузетно расположени домаћини успели су да одбију све налете ривала.
У последњем периоду ФМП је стигао и до 12 поена предности. Тим Љубљане је успео у финишу да приђе на четири поена заостатка, али није имао снаге за комплетан преокрет. Тачније домаћин му то није дозволио.
На крају заслужена победа ФМП-а – 102:96.
Најефикаснији у екипи из Железника био је Бо Бич са 26 поена, док је Алекса Степановић додао 24, а Чарлс Менинг 21. Код гостију, најбољи је био Кевин Јоги Ферел са 22 поена, док су Едо Мурић и Џошуа Адамс убацили по 13.
Мајсторица ће бити одиграна у Љубљани, а термин ове утакмице биће накнадно саопштен.
Победник дуела између ФМП и Цедевита Олимпије састаће се у полуфиналу плеј-офа АБА лиге са бољим из дуела између Партизана и Студентског центра.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.