Izvor: RTS, 19.Apr.2023, 06:58

Убедљиви Кливленд и Финикс изједначили серије, Букер и Гарланд пленили

Кливленд кавалирси су славили 107:90 у другом мечу прве рунде НБА плеј-офа против Њујорк никса. Финикс санси су били бољи од Лос Анђелес клиперса 123:109.
Никси су у првом мечу успели да уграбе победу на гостујућем терену, сада је дошло до изједначења. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Спуштени су на тек 90 поена са врло лоших 24 посто шута за три. 
Нешто слабији старт прве деонице Кавси су надокнадили у другој, дозволивши само 17 поена ривалу. Контролисали су домаћини резултат до краја.
Први стрелац на обе стране био је Кливлендов Даријус Гарланд са 32 поена. Керис Лаверт га је пратио са 24 поена. Највећа звезда у тиму Донован Мичел се концентрисао на проигравање саиграча па је уз 17 поена поделио 13 асистенција. Крилни центар Еван Мобли је забележио дабл-дабл од 13 поена и 13 скокова.
Џулијус Рендл са 22 и Џејлен Брансон са 20 поена су били најефикаснији код Никса. 
Серија се сели у Њујорк, трећи меч је на распореду 22. априла.
Санси су идентично Кавалирсима успели да на свом паркету врате егал у серију. Средином друге четвртине губили су од Клиперса 13 поена разлике и успели су серијом 11:2 да дођу до изједначе у последњим секундама првог полувремена. На крилима сјајног Девина Букера и стандардног Кевина Дурента су дошли до двоцифреног плуса и уписали тријумф
Букер је завршио са 38 поена и девет асистенција. Кевин Дурент је стао на 25, Тори Крег са 17, а Крис Пол на 16 поена и осам асистенција.
Код Клиперса је поново одлично играо Кавај Ленард са 31 поеном, осам скокова и седам асистенција. Расел Вестбрук га је пратио са 25 поена.
Чак 30 асистенција и 11 изгубљених лопти имали су домаћини наспрам 17-15 гостију.
Наредни дуел у Лос Анђелесу игра се 21. априла.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.