Izvor: RTS, 18.Apr.2023, 12:58

Марка: Жељко Обрадовић је вечан

Шпански спортски лист "Марка" посветио је текст тренеру Кошаркашког клуба Партизан с насловом "Жељко Обрадовић је вечан", а на рачун овација које су навијачи Задра упутили стратегу црно-белих на недавно одиграној утакмици регионалне кошаркашке АБА лиге. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Кошаркаши Партизана савладали су као гости екипу Задра са 88:78 у мечу 28. кола АБА лиге.

Приликом уласка у халу "Крешимир Ћосић" у Задру публика је овацијама поздравила тренера ривалског Партизана Жељка Обрадовића. 
"Било је довољно да се појави у тунелу који води на терен да почну невероватне овације публике. Трибине су се тек попуњавале, али звук је био громогласан. Обрадовић је, ганут поздравима с трибина, захвалио на наклоности коју су му пружили навијачи", наведено је у тексту шпанске Марке.
Регионална кошаркашка Јадранска лига, у којој наступају клубови из држава некадашње Југославије, формирана је 2001. године, а Партизан је до сада шест пута освојио такмичење. 
Иако су одавно утихнуле тензије, често странцима буде необично кад буде оваквих момената на Јадрану. Неке личности су у сваком случају далеко изнад свих подела, то показује и случај Жељка Обрадовића. Неочекивано, легендарни тренер београдског Партизана добио је овације са трибина у Хрватској. Јадранска лига има нешто од оне балканске идентитетске кошарке која је задивила свет крајем прошлог века, преноси Марка.

У тексту се наводи да је југословенски идентитет нестао, па су се, након сукоба на Балкану, одвојиле југословенске републике.
"Од поменутог раскола, чудно је видети знаке наклоности између до јуче зараћених народа, па и на спортском нивоу, али Жељко Обрадовић је сувише велика фигура да би га похвале мимоишле", оцењује шпански лист.
Партизан тренутно заузима прву позицију у АБА лиги и до краја регуларног дела очекује га још само сусрет у Подгорици против Будућности.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.