Izvor: RTS, 15.Apr.2023, 22:13

Руне преокретом до победе против Синера и финала Монте Карла

Данац Холгер Руне након преокрета савладао Италијана Јаника Синера са 2:1 по сетовима 1:6, 7:5, 7:5 и пласирао се у финале мастерса у Монте Карлу. У недељу у борби за трофеј очекује га дуел са Рубљовом.
Руне је успео да се врати у меч после убедљиво изгубљеног >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << првог сета. Синер је након паузе због кише поново петио вратио брејк, али је Руне смогао снаге да добије други сет. У одлучујућем сету Руне је био бољи у два гема није искористио брејк прилике, али у последњем гему долази до брејка и победе вредне финала мастерса.
Синер је био убељив у првом сету, Руне није имао решења за игру ривала и успео је да освоји само један гем. Италијан овај период добија са 6:1.
На старту другог сета Руне је стигао до брејка и повео са 3:0. Уследио је прекид због кише. Када су се вратили на терен уследила је равноправна борба, а деветом гему Синер је успео да врати брејк. У наредном гему Руне пропушта две сет лопте на сервис ривала.
У 12. гему Руне поново одузима серви ривалу и тако осваја други сет са 7:5 и стиже до изјендачења у сетовима.
Велика и неизвесна борба у одлучујућем сету. Руне је у четвртом гему пропустио три брејк прилике, а у осмом још две. Пропуштено Руне је надокнадио у 12. гему, као и у предходном сету, када прави брејк и ставља тачку на овај меч – 7:5 у трећем сету.
Руне ће у недељу уфиналу играти против Рубљова који је у првом полуфиналу савладао Фрица са 2:1 (5:7, 6:1, 6:3).

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.