Izvor: RTS, 15.Apr.2023, 09:03

Далас кажњен због одмарања играча

НБА лига је казнила Далас са 750.000 долара пошто је утврђено да је тим Џејсона Кида "намерно одмарао кључне играче" и препустио победу тиму Чикага у последњем мечу регуларног тока сезоне.
Тим Даласа је у последњи меч са Чикагом ушао са малим шансама >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << да избори плеј-оф, а на другој страни пораз би им повећао шансе да добију једног од топ десет пикова на предстојећем драфту.
Тренер Џејсона Кида на меч је дошао без петорице важних играча, а Лука Дончић је одиграо само 12 минута и Далас је на свом терену поражен са 115:112.
То је у НБА лиги изазавало сумње да је намерно калкулисао да би имао бољу позицију на драфту. Одмах по окончању меча покренута је истрага након које је Далас кажњен са 750.000 долара.
„Маверикси су прекршили правила лиге о одмарању играча, а то су показали и изјавама у јавности које су показале жељу франшизе да меч изгуби како би повећала шансе да буде у бољој позицији у првој рунди драфта 2023. године. Лига није утврдила да су у овоме учествовали играчи који су били на паркету, односно да нису желели да победе“, наведено је у саопштењу лиге.
„Одлука Даласа да одмара кључне играче у одлучујућем мечу против Чикага угрозила је интегритет спорта. Поступци Даласа изневерили су навијаче и лигу“, рекао је Џо Дамарс, извршни потпредседник НБА.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.