Izvor: RTS, 11.Apr.2023, 18:39

Војводина у последњем колу савладала Нови Пазар, ТСЦ победом над Вождовцем обезбедио другу позицију

Фудбалери Војводине победили су Нови Пазар 2:0, у мечу последњег кола регуларног тока Суперлиге Србије. Фудбалери ТСЦ-а су као гости победили Вождовац 3:1, чиме су обезбедили друго место на табели пред старт плеј-офа
Војводина је победом обезбедила >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << себи пету позицију, док је Нови Пазар шести и знатно је умањио своје наде о Европи.
Меч у ком је Војводина доминирала решен је тек почетком другог полувремена. 
У првом полувремену домаћа екипа је имала и више лопте у ногама и већи број шутева ка голу ривала, али не и завршницу којом би дошла до вођства.
Екипе су играле отворено, а после неколико прилика Војводине, Нови Пазар је такође могао до предности у 29. минуту преко Мајдевца који је погоди спољни део мреже.
Никола Чумић је након лошег првог полувремена, заблистао на старту другог дела. Нанизао је крилни играч двојицу ривала, а затим са двадесетак метара послао лопту у сам доњи угао гола Славковића за вођство Војводине 1:0. Од тог тренутка Нови Пазар је кренуо на "све или ништа", због чега је убрзо кажњен. 
Урош Николић је искористио празан простор, стигао на 16 метара, након чега је добрим ударцем пласирао лопту иза голмана Славковића и поставио коначан резултат на мечу.
ТСЦ после преокрета обезбедио другу позицију на табели Суперлиге На популарном "крову" повео је Вождовац преко Теодоровића у 13. минуту, али је онда уследио експресан преокрет Тополчана.
Прво је Јовановић постигао гол за изједначење у 22. минуту утакмице на асистенцију Илића, да би у 30. минуту непотребно поигравање голмана домаћих Катића казнио најбољи стрелац гостију Ратков.
Коначан резултат поставио је Мирчевски у шестом минуту надокнаде времена, кад је искористио нови кикс данас катастрофалног голмана домаћих Катића.
Суперлига, 30. коло:
Понедељак:
Младост Лучани – Младост ГАТ 0:0
Црвена звезда – Раднички КГ 2:0
Kолубара – Спартак 2:1
Уторак:
Војводина – Нови Пазар 2:0
Вождовац – ТСЦ 1:2
Среда:
16.00 Раднички Ниш – Јавор
18.00 Радник – Напредак
18.00 Чукарички – Партизан
Табела:
1. Црвена звезда 82
2. ТСЦ 62
3. Чукарички 59
4. Партизан 57
5. Војводина 54
6. Нови Пазар 50
7. Вождовац 39
8. Раднички Крагујевац 37
9. Колубара 37
10. Напредак 31
11. Јавор 29
12. Раднички Ниш 26
13. Спартак 25
14. Младост Лучани 23
15. Радник 20
16. Младост Нови Сад 20

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.