Izvor: RTS, 11.Apr.2023, 08:44

Манчестер сити и Бајерн Минхен финале у четвртфиналу Лиге шампиона

Фудбалери Манчестер ситија дочекују минхенски Бајерн у оквиру прве утакмице четвртфинала Лиге шампиона. Дуел на "Етихаду" почиње у 21.00, а ток меча можете пратити на нашем порталу.
Нема сумње да ће двомеч између Манчестер ситија и Бајерн Минхена >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << донети велико узбуђење код навијача и љубитеља фудбала, јер су оба тима подједнако квалитетна на свим позицијама.

До сада, поред Бенфике, енглески и немачки клуб су непоражени у Лиги шампиона. Међутим у четвртфиналу једној екипи амбиције ће о највећем домету у Европи биће угашене, што значи да би пораженој екипи сезона била неуспешна.
Сити у односу на Бајерн први дуел дочекује у нешто бољој форми, будући да у последњих 10 мечева у свим такмичењима нису ниједном поражени.
Баварски тим има резултат од седам победа и три пораза, најновији пораз догодио се пре недељу дана када су испали у четвртфиналу Купа Немачке од Фрајбурга.
Вредно помена је и промена на клупи Бајерна, наиме Томас Тухел је заменио Јулијана Нагелсмана на месту главног тренера тима. Челни људи бавараца истакли су да су са Нагелсманом раскинули сарадњу због тога што су сматрали да је освајање Лиге шампиона у опасности.
Опасност није прошла... Од дебитантске победе над Борусијом Дортмунд у 26. колу Бундеслиге, Тухел је уписао један пораз, али и победу против Фрајбурга овога пута у лигашком такмичењу, а сигурно ће предстојећи меч бити најтежи испит за њега.
Тренери тимова, поменути Тухел и Пеп Гвардиола добро познају међусобне тактике и нема сумње да ће на играче пренети мотивацију са жељом да навијачи гледају атрактиван фудбал.
Оно што може пореметити Бајернов концепт игре је изостанак Ерика Максима Чупо-Мотинга због повреде колена.
Тухел ће можда потражити решење у нападу преко Сержа Гнабрија, али и увек неугодног Томаса Милера.
Неспорно је да уколико Бајерн успе да савлада Манчестер сити да ће Тухел добити наклоност навијача тима.
С тим у вези, сетимо се финала пре две године, када је Тухел са Челсијем освојио Лигу шампиона савладавши у финалу фаворизоване "грађане".
Манчестер сити меч против Бајерна дочекује у пуном саставу, сем очекиваног неиграња Фила Фодена због погоршаног имунитета, сви играчи конкуришу за наступ.
Не може се истаћи један играч у тиму "грађана" који би био највећа опасност по гол немачког тима, поред Ерлинга Холанда ту су и Ријад Марез, Џек Грилиш, Илкај Гиндоган, као и капитен Кевин де Брујне.
Енглески тим у првом мечу четвртфинала слови за благог фаворита, јер је реч о технички и тактички беспрекорној, али и стабилној екипи.
Дуел на "Етихаду" почиње у 21.00, а ток меча можете пратити на нашем порталу.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.