Izvor: RTS, 24.Apr.2024, 22:49

Олга Даниловић спасила четири меч лопте и пласирала се у друго коло Мадрида

Српска тенисерска Олга Даниловић савладала је Францускињу Клару Бурел у првом колу мастерса у Мадриду.
Олга Даниловић била је боља од Кларе Бурел са 2:1, по сетовима 3:6, 7:6, 6:4. Дуел је трајао два сата и 40 минута.

У првом сету виђено је осам брејкова, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << а Францускиња је сигурнијом игром стигла до вођства у сетовима - 1:0. У другом сету, Олга Даниловић је спасила меч лопту при вођству 5:4 у корист Бурел, а потом је преокретом стигла до изједначења, након тај-брејка и тријумфа са 10:8.
Током тај-брејка Олга је спасила чак три меч лопте и преокренула ток дуела у своју корист.
Одлучујући сет припао је српској тенисерки. Олга Даниловић је искористила прву меч лопту и обезбедила наступ у другом колу мастерса у Мадриду.
Противница Олги Даниловић у другом колу биће Американка Данијел Колинс која је била слободна у првој рунди. Колинс је недавно освојила мастерс у Мајамију.
Подсетимо, Даниловић је до мастерса у Мадриду стигла након квалификација. ВТА турнир у Мадриду игра се за укупни наградни фонд од 7.679.965 евра.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.