Izvor: RTS, 13.Mar.2024, 13:52

Самарџић: Србија је прави избор за мене, навијачи Интера су ми вређали оца

Фудбалски репрезентативац Србије Лазар Самарџић је у интервјуу за италијански "Кроначе ди спољатојо" испричао кроз какве проблеме је прошао приликом преговора са Интером и колико му је драго што је изабрао репрезентацију Србију, иако је рођен у Немачкој. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Млади везиста Удинезеа око ког су се "отимали" великани Интер и Наполи током лета испричао је са колико гнева се сусрео после пропалог трансфера у "неро-азуре".
"Научио сам да будем слављен, али и да трпим ударце. Као прошлог лета. Доживео сам из прве руке непријатну ситуацију током преговора са Интером, али онда се ништа није десило. Био је август, добро се сећам, и ништа више нисмо читали. Када су се појавили први проблеми, отворио сам телефон и нашао много увреда у chat-у. И из сата у сат је растао број.Сваки коментар на мом профилу је говорио о томе. Одмах сам себи рекао 'Лаки смири се, то је нормално'.Навијачи су људи,а нису сви људи исти. Одмах сам себи обећао да ћу бити позитиван и окренути те оптужбе у своју корист", прича Самарџић за "Кроначе ди спољатојо"
"Ипак, заболели су ме они навијачи који су мог оца избацили у лоше светло, који су га вређали говорећи да мисли само на новац, да ми квари каријеру. То не може бити даље од стварности. Много смо причали једни са другима тих дана. И на крају, после свег тог хаоса, погледао сам у себе и схватио да се нимало не кајем како је кренула прича око тога што нисам отишао у Интер. Стасао сам после те ситуације, тренутак који сам доживео ме је заболео", истакао је Самарџић.
Већ млад, а на јаком удару, Самарџић је навое како се борити против "хејтера."
"Могу рећи да када сте на мети хејтера, не смете ни пасти ни одустати. Уместо тога, смејте се томе, јер је нормално да се то догоди, нажалост. Мора вам дати неке позитивне вибрације да преокренете ситуацију. Ако им се то не свиђа и осећају да морају да вас вређају, знајте да има исто толико људи спремних да вас подрже. Заправо, када сам се вратио у Удине да тренирам, нико ме није забрињавао. У ствари, дочекали су ме са осмехом. Ништа се није догодило. И то је било оно што ми је требало. Изашао сам већи, то је сигурно", навео је Лазар.
Неизбежна тема био је и одабир навионалне селекције Србије и сналажење са старијим саиграчима.
"Изабрао сам да представљам Србију 2023. године и одмах сам схватио да је тај ниво веома висок. Душан Тадић (још један мој идол, сећате ли се гола који је постигао на Бернабеу?!), али и Милинковић-Савић и Митровић. Одмах сам схватио да сам направио прави избор упркос томе што сам одувек живео у Немачкој, у мојој породици говоримо само српски, а и ја се по својој култури тако осећам", рекао је Самарџић.
На 25 мечева у Серији А ове сезоне је постигао четири гола и поделио три асистенције.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.