Izvor: RTS, 13.Mar.2024, 11:09

Тристан Вукчевић напустио Партизан, одлази у НБА

Дојучерашњи кошаркаш Партизана Тристан Вукчевић искористио је могућност да активира откупну клаузулу и наставиће каријеру у НБА лиги, саопштио је председник црно-белих Остоја Мијаиловић.
"Наш досадашњи првотимац Тристан Вукчевић је искористио >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << могућност да активира откупну клаузулу и настави каријеру у НБА. Седмоцифрено обештећење ће, према претходно постигнутом договору, бити подељено између Реал Мадрида и Партизана", написао је на Твитеру председник црно-белих Остоја Мијаиловић.
Тристан Вукчевић је дошао у Партизан у јануару 2022. године из мадридског Реала, а са црно-белима је прошле сезоне освојио регионалну АБА лигу и играо четвртфинале Евролиге.
Млади кошаркаш је ове сезоне у елитном европском такмичењу имао скроман учинак од 4,2 поена и 2,3 скока по утакмици.
У АБА лиги је од тренера Жељка Обрадовића добијао више минута, па је оставио и значајно бољи утисак. Просечно је бележио 10,9 поена уз 3,6 скокова по мечу.
Вукчевића су на НБА драфту прошле године изабрали Вашингтон визардси као 42. пика.
Петходно је на неколико недеља напустио саиграче у Београду како би тренирао и играо у Америци на "НБА драфт комбајн" изложби младих талената, где је имао и запажену партију - 21 поен за 17 минута на паркету.
Крилни центар је за екипу из главног града Сједињених Америчких Држава успешно играо и на НБА Летњој лиги.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.