Izvor: RTS, 13.Mar.2024, 00:16

Барселона по традицији кобна по Наполи, Каталонци се вратили међу осам најбољих

Фудбалери Барселоне славили су 3:1 над Наполијем у реваншу осмине финала Лиге шампиона и са укупних 4:2 се пласирали у наредну рунду.
Барселона је после четири године у четвртфиналу Лиге шампиона. Традиција у међусобним сусретима у нокаут фазама >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << европских такмичења јесте да после 1:1 у првом дуелу Барселона одлучно одговори у реваншу. Тако је било 2020. у осмини финала ЛШ, 2022. у плеј-оф рунди нокаут фазе ЛЕ, па и вечерас.
Састав Ћавија Ернандеза извео је велики подвиг услед огромних кадровских проблема. Без повређеног Педрија, Гавија, Алонса, Де Јонга, Тореса и Балдеа су елиминисали првака Италије. Још један степеник ниже за Наполи после врхова Алпа достигнутих освајањем "скудета" прошле сезоне.
Домаћин на Олимпијском стадиону, познатијем као "Монжуик", почео је меч силовито са два поготка у два минута. Фермин Лопез је голом у 15. минуту крунисао лепу акцију по левој страни започету од Кансела и Рафиње. Одбрана се концентрисала на Рафињу, који је убацио лопту у центар казненог простора, а Фермин је у пуном налету сместио у мрежу.
Већ у наредном нападу креће брза контра Барсе, где Кансело лопту у мрежу, одбијену од стативе после шута Рафиње.
Наполи је смањио заостатак у 40. минуту преко Амира Рахманија. Врло слична акција као код Барселониног првог гола, само се одиграла са десне стране. Дефанзивац Наполија је био поптуно сам са довољно времена да се намести и нациља. Од тог тренутка креће нагла иницијатива гостију, али је они не претварају у изједначење.
Уследило је мирније друго полувреме, по пар шанси на обе стране. Ћавијева измена Серхија Роберта уместо Ферана Тореса се пресудила као кључна. Супли пас Роберта и Гундогана у 16 метара Наполија спојио је Левандовског са голом за 3:1 и сигурни пролазак даље.
Раније су пласман у четвртфинале Лиге шампиона изборили Манчестер сити, Реал Мадрид, Бајерн и Пари Сен Жермен.Раније су пласман у четвртфинале ЛШ изборили Манчестер сити, Реал Мадрид, Бајерн и Пари Сен Жермен. Жреб четвртфинал биће одржан 15. марта у Ниону.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.