Izvor: RTS, 12.Mar.2024, 11:32

Лука Нарди победио идола: Нећу скидати постер Новака из собе

Италијан Лука Нарди направио је историјски подвиг победом над Новаком Ђоковићем у трећем колу мастерса у Индијан Велсу. Млади тенисер је уочи меча против најбољег на свету изјавио да у соби има постер, а након тријумфа истакао је да ће и даље чувати плакат с ликом >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Ђоковића.
Нарди је постао тек други "срећни губитник" који је нанео пораз Новаку Ђоковићу у каријери. То је уједно и његов највећи успех у досадашњој каријери.

Двадесетогодишњи Италијан је уочи дуела са Ђоковићем у трећем колу Индијан Велса истакао да од осме године на вратима собе има постер с ликом српског тенисера.
"Мислим да је то једно од најбољих искустава које младић мојих година може да доживи. Имам његову слику у соби, тако да можете замислити колико је меч за мене узбудљив. Сигурно ће то бити сјајно искуство”, непретенциозно је Нарди изразио одушевљење пре дуела.
Нарди је био ближи неучествовању на Индијан Велсу него мечу против најбољег на свету. Међутим, сплетом срећних околности по Италијана, нашао се у главном жребу првог мастерса у сезони.
У квалификационој рунди поражен је од Давида Гофена и био трећи на листи "срећних губитника". Ушао је у главни жреб, а био је слободан у првом колу, јер је заменио Томаса Мартина Ечеверија, који је био пројектован као један од носилаца на турниру.
До меча са Ђоковићем стигао је након победе над Кинезом Џиџен Џангом.
После победе над Ђоковићем, Нарди је опет изразио велико поштовање према српском тенисеру и поново говорио о постеру у соби.
"Имам га. Свако вече када одем у кревет видим Новака. Мислим да ћу наставити с тим, сигурно. Шалим се, али имам га и мислим да ћу га задржати", изјавио је на конференцији за медије после победе.
Нарди је ове године уписао четврту победу на АТП туру и овај подвиг је уједно и његов најбољи пласман на неком од турнира. Тенис је почео да тренира са седам година у родном Пезару, најбољи пласман остварио је 19. фебруара заузевши 106. место. Тренутно је 123. играч света. 
Укључујући и победу над Џангом, Нарди је у "тениском рају" дошао и до првих тријумфа над играчима рангираним до 50. места.
"Да ми је неко рекао да ће се тако завршити, назвао бих га лудим. Био сам трећи на листи за улазак у жреб од губитника у квалификацијама. Чак и то ми је било изненађење, да сам уопште ушао. Никада нисам победио играча из првих 50 у каријери. Победио сам Џанга, сада и Ђоковића. Не знам ни шта да кажем", сумирао је утиске млади Нарди.
Италијан ће у осмини финала играти против Американца Томија Пола, а Ђоковић после меча није прецизирао хоће ли наступати на турниру у Мајамију.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.