Izvor: RTS, 12.Mar.2024, 07:32

Ђоковић: Помогао сам Нардију да игра добро, себи нисам

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић изјавио је након пораза од Луке Нардија у трећем колу Индијан Велса да није навикао да не осваја трофеје на почетку године.
Ђоковић је поражен од Луке Нардија са 2:1, по сетовима 6:4, 3:6, 6:3, меч је трајао два сата >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << и 17 минута.

Ђоковић је честитао Нардију на победи и нагласио да је Италијан играо сјајно у трећем сету.
"Нисам знао много о њему, али сам га гледао како игра и знао сам да игра одлично са основне линије, посебно форхенд. Добро се креће, веома је талентован. Ушао је у жреб као 'лаки лузер', тако да заиста није имао шта да изгуби. Заслужено је победио. Више сам био изненађен својим нивоом. Мој ниво је био јако лош. Те две ствари иду заједно. Имао је сјајан дан, а ја баш лош", рекао је Ђоковић на конференцији за медије.
Нарди је најслабије пласирани тенисер који је савладао Ђоковића на турнирима из мастерс серије или на гренд слемовима још од 2008. године. 
"Помогао сам му да игра добро, себи нисам. Направио сам неке заиста ужасне неизнуђене грешке. Играо сам прилично дефанзивно. Нисам био пуно на лопти у трећем сету. Искористио је време које је имао. Играо је слободније и агресивније од мене, довољан му је био брејк на 3:2 у трећем сету. Данас је било мало ветровито. Потпуно супротно од онога што је било претходних дана на тренинзима и на првом мечу. Али то није изговор. Требало је да будем много бољи. Понављам, свака му част", навео је Ђоковић.
Српски тенисер се на конференцији за медије осврнуо и на чињеницу да у 2024. години још није освојио ниједан трофеј.
"Ове сезоне нисам освојио титулу, то није нешто на шта сам навикао. Већи део каријере сезону сам започињао победом на гренд слему, победом у Дубаију или неком турниру. То је део спорта. Некад победите, некад изгубите. Надам се да ћу освајати и даље. Претпостављам да ће сваки трофеј који освојим бити сјајан. Очигледно, да бих прекинуо негативан циклус који имам на последња три-четири турнира где нисам био баш близу најбољег нивоа", нагласио је Новак Ђоковић.
Ђоковићу ово други пораз у каријери од "срећног губитника", а никада пре није поражен од слабије рангираног тенисера на мастерс турнирима.
Лука Нарди ће у осмини финала играти против Американца Томија Пола.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.