Izvor: RTS, 12.Mar.2024, 07:19

Реванш "Марадониног дербија" - Барселона се узда у традицију, Наполи у повреде ривала

Фудбалери Барселоне и Наполија од 21.00 на "Монжуику" играју реванш меч осмине финала Лиге шампиона. Први сусрет у Напуљу окончан је нерешено 1:1.
Спас неуспелих сезона у домаћим такмичењима.
Барселона је трећа у Ла Лиги са чак осам бодова испод >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << првопласираног Реала. Шта више, друго место Ђироне поставља Барсу у незавидан положај да није ни најбољи тим Каталоније. 
Наполи је дочекао "скудето" после више од три деценије и тај успех није адекватно испраћен ове сезоне. Налазе се на тек седмом месту, ван конкуренције за европска такмичења. Резултат тога је и одлазак Лучана Спалетија са клупе.
Прошло је четири године од последњег пласмана Барселоне у четвртфинале Лиге шампиона. За прекид тог поста и наговештај бољих времена потребно је да екипа Ћавија Ернандеза слави упркос бројним проблемима са повредама. У саставу неће бити Педрија, Гавија, Балдеа, Де Јонга, Ферана Тореса и Марка Алонса. 
Ћави се налази у врло неугодној позицији, клупа му се одавно дрма.
"Имамо прилику да се после четири године пласирамо у четвртфинале Лиге шампиона. Играмо пред нашим навијачима, имамо кадровских проблема, али то не би требало да нам буде изговор. Морамо ову ситуацију да окренемо у нашу корист. Не постоји страх од неуспеха. Желимо да покажемо да смо на добром путу", закључио је Ћави.
Наполитанци су у много бољој кадровској ситуацији и тријумфом на Олимпијском стадиону, познатом као "Монжуик" би поновили успех и претходне сезоне. Тада их је елиминисао Милан, заказавши "дерби дела Мадонина" у полуфиналу са Интером.
Традиција међусобних сусрета на Барсиној страни Барселона и Наполи су се искључиво сусретали у нокаут фазама. Занимљива коициденција и традиција је везана за њихове сусрете. Сва три прва дуела у двомечима окончана су 1:1. Барселона је затим у реваншима убедљивим победама пролазила даље. 
Тако је било 2020. у осмини финала Лиге шампиона (3:1 на "Камп ноу") и у плеј-оф рунди нокаут фазе Лиге Европе 2022. (4:2 на "Марадони").
Потешкоће са изостанком повређених узданица значајно отежава могућност да се та традиција настави. На Наполију је да искористи погодности и настави свој даљи европски пут.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.