Izvor: RTS, 02.Mar.2024, 18:57

Звезда боља од ТСЦ-а на генералној проби пред вечити дерби, црвено-бели у серији тријумфа

Фудбалери Црвене звезде савладали су ТСЦ у Бачкој Тополи 3:1 у оквиру 23. кола Суперлиге Србије.
Звезда под вођством Владана Милојевића још увек није доживела пораз, тј. остварила је четири тријумфа у пролећном делу шампионата. С друге стране, ТСЦ >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << је након три победе доживео први пораз у другом делу Суперлиге Србије.

Звезда је заиграла нападачки, готово сви офанзивни фудбалери били су на противничкој половини. Гејлор Канга је запретио већ у осмом минуту, с десне стране тик испред шеснаестерца Габонац је упутио снажан ударац, али је пречка спречила да лопта уђе у гол.
ТСЦ је до 10. минута утакмице играо дефанзивно, а након тога стабилизовао је игру на средини терена и покушавао позиционим нападима да угрози гол гостију. Играчи Звезде су добро одговорили и опет преузели контролу игре.
Тренер Звезде Владан Милојевић у првом полувремену је направио две принудне измене у играчком кадру.
Капитен црвено-белих Александар Драговић се након готово неосетног контакта са Милошем Пантовићем на средини игралишта у 26. минуту пожалио на бол у пределу листа десне ноге. Недуго потом је и напустио игру.
Игра Звезде је током првих 45 минута била прецизнија и организованија у односу на домаћи тим.
Тренер ТСЦ-а Жарко Лазетић је добио жути картон у 34. минуту због приговора судији Милану Илићу који је добио инструкције из ВАР собе да погледа снимак након дуела Канге са Милошем Вулићем унутар шеснаестерца. Судија Илић је прво реаговао одбацивањем могућнсти да је реч о прекршају за пенал, али је након гледања снимка ипак досудио ударац са беле тачке.

Гејлор Канга је у 36. минуту игре, одличним ударцем у леву, односно голманову десну страну донео предност црвено-белима. Вељко Илић је проценио ударац Звездиног плејмејкера, али је шут био такорећи неодбрањив.
Звездин тим је претрпео још једну промену, у финишу првог дела, када се Владимир Лучић повредио. У 39. минуту, Лучић се налазио на левој страни терена, близу шеснаестерца ТСЦ-а и приликом додавања лопте лоше је стао левом ногом на терен, након чега је Марко Стаменић заменио крилног играча гостију.
После Кангиног гола из пенала, интнезитет игре је опао, ТСЦ је покушавао да дође до гола, али без успеха.
Уводни минути другог полувремена обелижили су играчи ТСЦ-а офанзивном игром, међутим већ око 50. уследила је серија прекида због чега је интнезитет игре опао на "ТСЦ Арени".
Звезда је узвратила офанзивно, а Стаменић је био одличан приликом маркације Ифета Ђаковца коме није дозвољавао да прими лопту, те је ТСЦ био приморан да игра пореко крилних играча, а напади су се углавном завршавали без конкретних прилика за поготком.

Ипак, изједначење ТСЦ-у донео је Милош Пантовић у 62. минуту, голом након центаршута из корнера. Нападач тима из Бачке Тополе био је бољи у скоку од Насера Ђиге.
Није дуго трајала радост екипе из Бачке Тополе, Осман Букари је Звезди вратио предност у 64. минуту. Канга је центрирао са леве стране терена, а нико од играча у шеснаестерцу није успео да избаци лопту, већ је она дошла до репрезентативца Гане који је лаганим ударцем са мале удаљености савладао голмана домаћих.
Други пенал на утакмици виђен је у 83. минуту, приликом дуела Питера Олајинке и капитена домаћих Горана Антонића који се послужио рукама и одгурнуо Нигеријца приликом покушаја пријема лопте.

Са беле тачке био је прецизан Инбом Хванг у 85. минуту чиме је поставио коначан резултат утакмице.
Звезда је у финишу остала без још једног дефанзивца, Урош Спајић је напустио терен у 92. минуту услед повреде.
Још увек нема информација колики је степен повреде код Драговића, Лучића и Спајића.
Звезда је уписала 12. победу у међусобним дуелима са екипом из Бачке Тополе. ТСЦ је последњи пут савладао црвено-беле 14. јуна 2020. године.
Следећи дуел у Суперлиги Звезда ће играти против Партизана, док ће се ТСЦ састати са крушевачким Напретком.
Распоред и резултати 23. кола Суперлиге Србије
Петак:
Раднички 1923 - ИМТ 1:0
Чукарички – Напредак 2:1
Субота:
Јавор – Војводина 2:2
ТСЦ – Црвена звезда 1:3
Партизан – Железничар 18.30
Недеља:
Нови Пазар – Младост 14.30
Вождовац – Спартак 16.30
Раднички Ниш – Радник 18.30

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.