Izvor: RTS, 24.Feb.2024, 18:55

Чукарички приредио Звезди добар тренинг, црвено-бели с Милојевић настављају победнички

Фудбалери Црвене звезде рутински су савладали Чукарички 3:0 у утакмици 22. кола Суперлиге Србије. Стрелци за црвено-беле били су Гејлор Канга, Шериф Ендиај и Осман Букари.
Звезда је на почетку заиграла офанзивно, прецизном пас игром је освајала метар >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << по метар и градила позицију за вођство на утакмици.
У раној фази меча идеја тренера Владана Милојевића с високим изласком дефанзиваца ка противничкој половини се исплатила. Непрестани напади крунисани су фаулом Немање Тошића из Чукаричког у седмом минуту.
Леви бек црно-белих ударио је главом у главу Уроша Спајића у тренутку док је Звездин дефанзивац био у покушају да упути ударац ка голу. Судија Марко Ивковић је досудио пенал, а потом је уследила и ВАР провера која је потврдила одлуку арбитра.

Гејлор Канга је ударцем у леви угао гола реализовао пенал, што је Звезди донело мирнију игру у наставку. Екипа црно-белих с Бановог брда није показала агресивност. Једини креативац био је Игор Миладиновић, међутим без подршке саиграча.
Фудбалери Чукаричког били су подређеном положају током целог првог полувремена, Звезда је имала континуиране нападе и завршила је првих 45 минута игре уз само један начињен прекршај. Црно-бели с Бановог брда упутили су само два, притом безазлена ударца након којих је лопта завршавала изнад пречке Звездиног гола.
У 36. минуту игре, Звезда је матирала Чукарички у два потеза, а ова акција говори боље од било каквих статистичких параметара. Инбом Хванг је пренео лопту преко половине терена и упутио пас у празан простор, а лопту је умешно прихватио Шериф Ендиај који је предриблао голмана Чукаричког Ненада Филиповића након чега је погодио стативу, а лопта прешла гол линију.

Игра на обе стране у другом полувремену настављена је с дозом незаинтересованости и безидејности, све до 55. минута утакмице, када је Миладиновић имао две шансе, а потом Самбу Сисоко једну у истом нападу. Чукарички је наставио са офанзивном игром, што је дошло услед Звездиног (не)очекиваног повлачења на своју половину терена.
Чукарички није успео да капитализује бољу игру у једној периоду другог полувремена, већ је Огњен Врањеш начинио пенал у 74. минуту, несмотреним стартом над Ендиајем, а Осман Букари је минут касније донео три гола предности Звезди и поставио, испоставиће се коначан резултат утакмице.
До краја меча, игра се углавном базирала на нападима Чукаричког који су се завршавали тиме што су им фудблери Звезде одузмали лопту и покушавали да из контранапада дођу до четвртог гола.
Чукарички је последњи пут савладао Звезду 20. априла 2019. године, а од тада, укључујући и овај тријумф, црвено-бели били су бољи од 14 пута заредом.
Звезда је од почетка пролећног дела шампионата и с новим тренером Владаном Милојевићем уписала трећи узатопни тријумф. Чукарички је после две победе, забележио и пораз у другом делу сезоне.
Звезда ће у наредном колу играти против ТСЦ-а у Бачкој Тополи, док ће Чукарички дочекати Напредак.
Суперлига Србије, 22. коло:
Петак:
ИМТ - Раднички Ниш 0:3
Субота:
Радник - Партизан 1:2
Црвена звезда - Чукарички 3:0
Железничар - ТСЦ 18.30
Недеља:
Јавор - Раднички 1923 14.00
Напредак - Нови Пазар 16.30
Војводина - Спартак 18.30
Понедељак:
Младост - Вождовац 16.30
Табела:
1. Партизан 56
2. Црвена звезда 55
3. ТСЦ 43
4. Чукарички 35
5. Нови Пазар 30
6. Војводина 29
7. Раднички 1923 29
8. Младост 29
9. Вождовац 28
10. Спартак 26
11. Напредак 25
12. Раднички Ниш 23
13. Јавор 21
14. ИМТ 21
15. Железничар 19
16. Радник 11

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.