Izvor: RTS, 23.Feb.2024, 14:30

Карл-Хајнц Румениге нови амбасадор Спортских игара младих

Некадашњи немачки фудбалер Карл-Хајнц Румениге именован је за амбасадора Спортских игара младих на специјалној свечаности у Београду.
Свечаности у Сава центру присуствовао је и председник Србије Александар Вучић. После председника Европске >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << фудбалске уније, Александера Чеферина, председника Пари Сен Жермена Насера Ал-Келаифија, Предрага Мијатовића и Немање Видића, великој породици амбасадора Спортских игара младих прикључио се некадашњи немачки репрезентативац и садашњи функционер Уефе и Бајерна из Минхена - Карл-Хајнц Румениге.

Приказан је кратак филм о пребогатој играчкој каријери Руменигеа. Немац је освојио титулу првака Европе са Немачком 1980. године и освајач два Купа шампиона и две титуле шампиона Немачке. Освојио је две Златне лопте, а играо је и два финала Мундијала.
"Ово је за мене веома емотиван тренутак што сам поново у Београду. Имам петоро деце и осам унучади. Деца су мој живот, а Игре младих су феноменалан пројекат. Честитам свима који учествују у овом пројекту. Спорт спаја људе и децу и чини их насмејаним. Поносан сам на улогу амбасадора и учинићу све да вас подржим", рекао је Румениге. 
Велику улогу у оквиру ревијалног дела програма имала су деца из свих земаља у којима се Игре одржавају: Србије, Хрватске, Босне и Херцеговине и Словеније. Кроз њихову активност на најбољи начин је дочаран дух и главна мисија Игара, које су током 27 година постојања окупиле више од 2,7 милиона деце и младих.
Свечаности је присуствовао и велики број званица из политичког, економског, спортског живота Србије, региона, али и Европе.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.