Izvor: RTS, 23.Feb.2024, 11:47

Ђоковић: Размишљаћу о крају каријере кад млади момци почну да ме "разбијају"

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић рекао је да ће почети да размишља о повлачењу када не буде међу фаворитима за освајање титула на престижним турнирима.
Jедан од најпознатијих спортских часописа Спортс илустрејтед прогласио је Ђоковића >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << за најбољег тенисера свих времена.

Ђоковић је говорио за амерички спортски магазин који га је поистоветио са сународником, научником Николом Теслом, описавши га као високог и мршавог човека који је понекад у сенци ривала - "техничар и футуриста, који стално помера границе могућности".
"Можда ће тренутак за крај каријере постати ближи кад престанем да освајам гренд слемове и кад не будем у стању да будем међу главним кандидатима за велике титуле. Кад млади момци почну да ме 'разбијају', онда ћу вероватно почети да размишљам и да се питам да ли да наставим. Али, за сада је све у реду", рекао је Ђоковић.
Српски тенисер је навео да га је прошлогодишњи пораз у финалу Вимблдона од Шпанца Карлоса Алкараза мотивисао на америчкој турнеји. Ђоковић је потом освојио Мастерс у Синсинатију и Ју-Ес опен.
"То ме је толико разбеснело да сам морао да дођем и победим све у Америци, што сам и учинио", рекао је Ђоковић.
Амерички магазин је навео да је српски тенисер често био у сенци Роџера Федерера и Рафаела Надала, али је временом добијао све више пажње и љубави навијача. Федерер се 2022. повукао из тениса, док је Надал паузирао скоро годину дана због повреде.
"Осећам да добијам више љубави од публике, заиста ценим и поштујем то. Можда је то зато што Роџер Федерер и Рафаел Надал нису ту. Већи део каријере сам играо у непријатељском окружењу, али сам научио како да напредујем. Људи мисле да је заправо боље за мене ако ме навијачи не воле. То извлачи најбоље из мог тениса", навео је најбољи тенисер свих времена.
Ђоковић је убедљиво најбољи тенисер света, што су између осталих навели и Рафаел Надал, Андреј Рубљов и Карлос Алкараз и бројни други познаваоци овог спорта.
Српски тенисер је у досадашњем делу каријере освојио 24 гренд слем титуле, провео је 413 недеља на првом месту АТП листе и до 1. априла ће бити на лидерској позицији у свету тениса, а то му гарантује и 418 седмица на челној позицији на АТП листи.
Новак ће прве мечеве после Аустралијан опена на коме је поражен у полуфиналу од Јаника Синера играти од 6. до 17. марта на Мастерсу у Индијан Велсу, а потом планира и учешће на турниру у Мајамију.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.