Izvor: RTS, 19.Feb.2024, 21:12

Аврамовић: Увек је лепо окупити се са старим другарима; Митровић: Остављамо клупске ствари иза себе

Кошаркаш репрезентације Србије Алекса Аврамовић рекао је на почетку припрема за утакмице против Финске и Грузије у оквиру квалификација за Европско првенство, да је "увек је лепо доћи у репрезентацију и окупити се са старим другарима".
Репрезентативци >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Србије окупили су се у београдској хали "Александар Николић" где су одрадили први тренинг и дали изјаве пред прве квалификационе мечеве.

"Увек је лепо доћи у репрезентацију и окупити се са старим другарима, нисмо се видели пет, шест месеци, од Маниле. Дошли смо са јасним циљем. Имамо мечеве са Финском и Грузијом, знамо колико ће нам, посебно у Грузији бити тешко, имају добар и искусан тим који годинама игра заједно, предвођени Шермадинијем и Шенгелијом. Финска је исто добра екипа и дуго година је заједно", рекао је кошаркаш Партизана.
Аврамовић је додао да очекује добро издање репрезентације у предстојећим мечевима.
"Ми смо се окупили, имамо играче који играју у Евролиги, што није било претходних година, повезанији смо из прозора у прозор, и очекујем да будемо добри", изјавио је Аврамовић.
Плејмејкер Партизана је истакао да су се играчи фокусирали тренутно на себе, а да ће о противнику размишљати касније.
"Кратак је временски период, мали број тренинга, велики број информација које треба покупити и за наш систем и за игру противника, поготово за ту другу утакмицу, где имамо само један тренинг да се спремимо. У овом тренутку ми смо у процесу упознавања нас и нашег система. Надам се доброј атмосфери у петак у 'Пиониру', као кад смо против Велике Британије овде оверили пласман на Светско првенство", закључио је Аврамовић.
Митровић очекује две тешке утакмице Капитен репрезентације Србије Лука Митровић изјавио је да екипу очекују два тешка меча.
"Окупили смо се у мало другачијим бојама, у другачијој опреми, али са великом мотивацијом и жељом, као и сваки пут када се нађемо у репрезентацији. Остављамо све клупске ствари иза себе, све лепо, лоше, успешно, мање успешно. Сви имамо један циљ у глави, то су репрезентативни прозор и две утакмице пред нама", истакао је Митровић.
Додао је да је потребно неко време да се играчи навикну на нови систем рада.
"Потребно је сада да се прешалтамо на то што селектор Пешић тражи од нас и да што спремнији дочекамо те две утакмице, да забележимо што бољи резултат, да отворимо квалификације са две победе. Углавном су противници сад екипе које мање-више увек наступају у истим или сличним саставима, које се познају међусобно много боље него ми. Зато су се у прошлости и дешавала, да тако кажем, нека изненађења. Дефинитивно нас очекују две тешке утакмице, без обзира на противника, већ због околности и колико времена имате за спремање и уигравање", констатовао је Митровић.
Србија се налази у групи Г заједно са Финском, Грузијом и Данском.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.