Izvor: RTS, 18.Feb.2024, 16:05

КК Црвена звезда објавио детаље финансијског пословања - 41 одсто прихода од Града и државе

Кошаркашки клуб Црвена звезда објавио је преглед структуре прихода по сезонама, закључно са 31. децембром 2023. године, само неколико сати након што је председник Србије Александар Вучић изјавио да Партизан и Црвена звезда не би постојали без помоћи државе. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Црвено-бели су у саопштењу навели да су "најтранспарентнији клуб" на овим просторима, те да након Купа Радивоја Кораћа објављују податке о финансијском пословању на увид јавности.

Звезда је на увид дала приходе од Града Београда и Републике Србије, приходе од продаје сезонских и дневних карата, спонзорских уговора, од учешћа у Евролиги...
Према подацима из табеле коју је Звезда објавила, београдски клуб је од 2011. године, закључно са 31. децембром 2023, приходовао 95.459.689 евра, а 41 одсто прихода дошло је од Града и државних предузећа.
Црвено-бели су детаље финансијског пословања објавили неколико сати након што је председник Србије Александар Вучић изјавио да Партизан и Црвена звезда не би постојали без државе и да ниједан клуб у Европи нема толику подршку државе.
Вучић је реаговао на излагање тренера Партизана Жељка Обрадовића, који је на конференцији за медије после пораза у финалу Купа Радивоја Кораћа у Нишу, између осталог, истакао да Партизан није "државни пројекат" и да је то "највећа лаж".

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.