Izvor: RTS, 13.Feb.2024, 08:45

Жарко Паспаљ оперисан због проблема са срцем

Некадашњи кошаркашки репрезентативац Жарко Паспаљ оперисан је у Клиничком центру Србије у Београду због проблема са срцем, сазнаје РТС.
Жарко Паспаљ (57) се у Клиничком центру Србије опоравља после аблације срца.
Аблација је процедура којом >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << се умањују симптоми убрзаног и неправилног рада срца, кратак дах и нетолеранција на напор.
Славни кошаркаш је у стабилном стању и очекује се његов даљи опоравак. Захват је био у плану, али је убрзан новонасталим проблемима, сазнаје РТС.
Требало је да Паспаљ присуствује свечаности у Атини, где је својевремено играо за Панатинаикос и Олимпијакос, али је због проблема са срцем хитно хоспитализован, пренели су у понедељак грчки медији.
Прослављени центар је током каријере играо за Партизан, Будућност, Олимпијакос, Панатинаикос, Паниониос, Арис из Солуна, Париз, Виртус и Сан Антонио. 
У репрезентативном дресу освојио је Европско првенство 1989, 1991. и 1995. године, као и Светско првенство 1990. године. Два сребра са националном селекцијом узео је 1988. у Сеулу и 1996. у Атланти.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.