Izvor: RTS, 10.Feb.2024, 07:55

Завршница Светског првенства у ватерполу – Србија чека бољег из дуела Хрватске и Кине

Завршена је групна фаза Светског првенства у ватерполу. Србија је изборила директан пласман у четвртфинале, а противник ће јој у уторак бити боља репрезентација из дуела Хрватске и Кине.
Ватерполисти Србије су без пораза окончали такмичење у >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << групи Ц Светског првенства у Дохи. Савладали су Јапан, Црну Гору и Сједињене Америчке Државе. Најважније, изборили су пласман на Олимпијске игре у Паризу.

Србија је на недавно завршеном шампионату Европе заузела седмо место, док је прошле године у Фукуоки на Светском првенству била четврта.
Првенство света у Дохи била је прилика да се поправи утисак. За сада је то учињено, али се у наставку такмичења очекују тежи мечеви у борби за медаљу, пре свега четвртфинална утакмица.
Противник Србији биће у уторак боља селекција из дуела Хрватске и Кине. Тај меч је на програму у недељу од 10.00. Вицешампиони Европе слове за фаворите против Кинеза. 
Директан пласман у четвртфинале, на основу лидерских позиција у групи, обезбедиле су, уз Србију, репрезентације Шпаније, Грчке и Мађарске. Поменуте селекције мораће да сачекају боље тимове из осмине финала.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.