Izvor: RTS, 25.Jan.2024, 09:36

Емотивни опроштај Голден Стејта од Милојевића, српска химна у част кошаркашког тренера

Голден Стејт вориорси одали су пошту недавно преминулом Дејану Милојевићу на утакмици против Атланте хокс. Пре почетка меча, Милојевићу у част, интонирана је српска химна.
Кошаркаши Голден стејта носили су мајице са Милојевићевим надимком "Деки" >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << на леђима пре утакмице са Атлантом. 

Екипа Голден Стејта је против Атланте одиграла први дуел на свом паркету након што је њихов помоћни тренер Дејан Милојевић преминуо. У његову част на паркету дворане "Чејс центар" и дресовима кошаркаша стајаће иницијали имена и презимена до краја сезоне.
У тиму Атланте, кошаркаш Богдан Богдановић и помоћни тренер Игор Кокошков такође су носили мајице са Милојевићевим надимком "Деки".

Утакмици су присуствовали Милојевићева супруга Наташа и деца Маша и Никола, које је публика поздравила овацијама на захтев тренера Стива Кера.
Стратег Голден Стејта је одржао говор у којем је нагласио ведар дух који је красио Дејана Милојевића.

"Осмех му је био савршен. Деки се стално смејао. Било је веома емотивно изаћи на паркет без Декија. Све је исувише свеже и болно, нереално на многе начине. Тренирали смо неколико дана, али се за ово не можете спремити. Држали смо се заједно, трудили се да победимо, у част нашег брата", рекао је Кер.
Голден Стејт је био бољи од Атланте – 134:112.
Подсетимо, кошаркашки тренер и бивши репрезентативац Србије Дејан Милојевић преминуо је у 47. години од последица срчаног удара.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.