Izvor: RTS, 22.Jan.2024, 07:59

Јокићев рекорд сезоне у победи над Вашингтоном, Јовић скроман у поразу Мајамија од Орланда

Српски центар Никола Јокић наставио је серију сјајних игара и предводио Денвер у победи над Вашингтоном (113:104) на гостовању, завршивши меч са новим шутерским рекордом у сезони. Никола Јовић, иако стартер, није се прославио као ни остали у Мајамију, па је пораз од >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Орланда био неизбежан (105:87).
Никола Јокић је као и пре неки дан против Бостона био надомак троструког двоцифреног учинка, за који су му овога пута недостајале само две асистенције, али је предводећи тим у победи над Вашингтоном остварио шутерски рекорд сезоне.

Готово рутински убацио је 42 поена уз 12 скокова, 8 асистенција, 3 блокаде и изгубљене лопте, а статистика је могла бити и боља да половину последње четвртине није провео на клупи јер је Мајк Мелоун због убедљиве предности проценио да нема разлога да појачава тим.
Јокић је више пута истицао да га бројке и рекорди не занимају превише и да је посвећен тимској игри, а то је и синоћ демонстрирао сјајним потезима који су одушевили и домаћу публику, па су му у неколико наврата скандирали после сјајних додавања и погодака.
Јокићу су добру подршку пружили Џамал Мари и Мајкл Портер са по 19 кошева, а Арон Гордон је на 11 поена додао и 11 скокова.
Колико је домаћи тим био у другом плану илуструје и то да је прва петорка Вашингтона имала само 26 постигнутих поена, готово упола мањи шутерски учинак од Јокића.
Најефикаснији у Вашингтону био је Кузма са 17, а Гафорд и Џонс су убацили по 15 поена.
Јовић скроман у поразу Мајамија И Никола Јовић био је стартер у дуелу Мајамија против Орланда, али није имао запаженију улогу у поразу са 105:87 на гостовању.

У игри је провео 15 минута и постигао само два поена уз три скока, али ни остатак тима није имао ефикаснији учинак па су претрпели убедљив трећи пораз у низу.
У пораженом тиму Бем Адебајо био је најефикаснији са 22 коша, Тајлер Хиро је додао 12, Џими Батлер је завршио меч са 15 поена.
На другој страни најбољи су били Паоло Банкеро и Франц Вагнер са 20 и 19 постигнутих поена.
Славље Бостона против Хјустона обележила су 32 поена Кристапса Порзингиса и трећи трипл-дабл у каријери Џејлена Брауна, који је меч окончао са 13 кошева, 11 скокова и 10 асистенција.
Финикс је славио против Индијане са 117:110, а предводиo га je Кевин Дурeнт са 40 поена. Бредли Бил је додао 25, а Девин Букер 26 поена. 
Резултати НБА утакмица:
Клиперс – Бруклин 125:114
Вашингтон – Денвер 104:113
Орландо – Мајами 105:87
Хјустон – Бостон 107:116
Финикс – Индијана 117:110
Лејкерс – Портланд 134:110

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.