Izvor: RTS, 21.Jan.2024, 19:20

Вердер надиграо Бајерн и приредио сензацију у Минхену

Фудбалери Вердера приредили су велико изненађење савладавши Бајерн са 1:0 на Алијанц Арени у Минхену у мечу 18. кола Бундеслиге. Екипа из Бремена славила је у мечу против Бајерна први пут још од 2008. године.
Актуелни шампиони су у меч на свом терену >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ушли као велики фаворити али то нису успели да оправдају иако су током већег дела меча имали иницијативу.

Гостујући Вердер је одличном одбраном успео да сачува мрежу а до поготка одлуке дошли су у 56. минуту поготком Михел-Елијах Вајзера.
Најбољу шансу да изједначи екипа Томаса Тухела имала је у 88. минуту, али млади Матис Тел није имао среће. Након његовог шута лопта је уз помоћ голмана гостију Михаела Зетерера два пута погођала стативу.
Бајерн сада заостаје седам бодова за првопласираним Бајером из Леверкузена који је у јучерашњем врло неизвесном мечу до победе дошао у судијској надокнади.
У наредном мечу Бајерн на свом терену у среду дочекује Унион Берлин у заоасталој утакмици 13. кола и биће им то прилика смање бодовну разлику на табели.
Бундеслига, 18. коло
Субота:
Хајденхајм - Волфсбург 1:1
Келн - Борусија Дортмунд 0:4
Дармштад - Ајнтрахт Франкфурт 2:2
Фрајбург - Хофенхајм 3:2
Бохум - Штутгарт 1:0
Лајпциг - Бајер Леверкузен 2:3
Недеља:
Бајерн Минхен - Волфсбург 0:1
Борусија Менхенгладбах - Аугсбург 17.30
Табела
Бајер Леверкузен 48
Бајерн Минхен 41
Штутгарт 34
Лајпциг 33
Борусија Дортмунд 33
Ајнтрахт Франкфурт 28
Фрајбург 28
Хофенхајм 24
Хајденхајм 22
Волфсбург 21
Борусија Менхенгладбах 20
Вердер Бремен 20
Бохум 20
Аугсбург 18
Унион Берлин 14
Мајнц 11
Келн 11
Дармштад 11

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.