Izvor: RTS, 18.Jan.2024, 08:22

Богдановић одличан у победи, Јовић у поразу; Лeјкерси декласирали Далас упркос сјајном Дончићу

Тим Атланте надиграо је Орландо са 106:104 у драматичној завршници, а свој допринос победи дао је и српски репрезентативац Богдан Богдановић. Мајами је декласиран од Торонта Дарка Рајаковића са 121:97 упркос доброј игри Николе Јовића, док је Лука Дончић одиграо још један >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << изузетан меч против Лејкерса, али није успео да спречи пораз свог тима - 127:110.
Због преране смрти српског тренера Дејана Милојевића све утакмице НБА лиге протекле ноћи почеле су минутом ћутања, све франжизе, колеге и играчи су му одале почаст, а утакмица Јуте и Голден Стејта је отказана.

У одиграним утакмицама значајне улоге имали су српски интернационалци. Богдан Богдановић и Дарко Рајаковић су прославили победе Атланте и Торонта, док је Мајами Николе Јовића претрпео пораз упркос његовој доброј игри.
Атланта је у врло равноправном дуелу са Орландом на свом терену дошла до победе у врло драматичној завршници у којој је Дежонте Мари успео да поентира за победу уз звук сирене.
Играч одлуке био је и најефикаснији у победничком тиму са 26 поена, колико је имао и Паоло Банкеро на другој страни.
Тре Јанг је дао свој допринос са 18 поена уз 12 асистенција, а исти број поена је постигао и Вендел Картер код Орланда, уз пет скокова.
Богдан Богдановић је поново био јако битан фактор тријумфа и за 24 минута на паркету постигао је 12 поена уз четири скока и једну асистенцију.
Торонто декласирао Јовићев Мајами Убедљиву победу је славио и тим Торонта српског тренера Дарка Рајаковића декласиравши на свом терену Мајами са чак 121:97.

Одличном тимском игром Торонто је преузео иницијативу и вођство од самог старта меча и ни у једном тренутку није било дилеме ко ће победити.
У победничком тиму Гери Трент је убацио 28, Ар Џеј Берет 26, Скоти Барнс 20, а Имануел Квикли 17 поена, уз девет асистенција и осам скокова.
У поражемом Мајамију Бем Адебајо је био најефикаснији са 16 поена и пет ухваћених лопти, колико је имао и Џими Батлер.
Никола Јовић је поново утакмицу почео у стартној петорци и за 21 минут игре постигао 10 поена уз седам ухваћених и две подељене асистенције.
Лејкерси бољи од Даласа На свом терену су славили и Лос Анђелес лејкерси. Надиграли су Далас са 127:110 упркос новој сјајној партији Луке Дончића који је са новим трипл-даблом од 33 постигнута поена, 13 скокова и 10 асистенција био најефикаснији играч меча.

Тим Лејкерса су предводили Дианђело Расел са 29 поена, Ентони Дејвис са поеном мање, уз 12 ухваћених и девет асистенција, док је Леброн Џејмс за 33 минута на паркету имао 25 поена уз осам скокова и асистенција. 
Резултати НБА утакмица:
Детроит - Минесота 117:124
Атланта - Орландо 106:104
Бостон - Сан Антонио 117:98
Кливленд - Милвоки 135:95
Њујорк - Хјустон 109:94
Торонто - Мајами 121:97
Њу Орлеанс - Шарлот 132:112
Лејкерс - Далас 127:110

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.