Izvor: RTS, 17.Jan.2024, 21:49

Кошаркашки свет се опрашта од Дејана Милојевића

Велики број играча, клубова и тренера одао је почаст легенди српске кошарке.
Дејан Милојевић преминуо је у 46. години од последица срчаног удара. Међу првима су се огласили клубови у којима је наступао и које је водио у својој богатој каријери. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Кошаркашки клуб Мега опростио се од свог некадашњег тренера на друштвеној мрежи X.

"Са огромном тугом смо примили вест да је Дејан Милојевић преминуо данас у 46. години живота од последица срчаног удара", пише у објави клуба.
Кошаркашки клуб Црвена звезда такође се опростио од некадашњег ривала.

Кошаркашки савез Србије међу првима је потврдио вест о смрти бившег репрезентативца. Милојевић је са репрезентацијом освојио златну медаљу на Европском првенству 2001. године.

Кошаркашки клуб Партизан, у ком је Милојевић уз Будућност пружао најбоље партије, такође се на друштвеним мрежама опростио од свог бившег члана и једног од миљеника навијача.

Некадашњи кошаркаш Партизана и српски репрезентативац Богдан Богдановић на свом X налогу опростио се од легенде клуба у ком је поникао.

Саучешће Милојевићевој породици изјавио је и главни тренер Монака Саша Обрадовић.
 АБА лига се опростила од свог троструког најбољег стрелца.

Голден Стејт вориорси придружили су се остатку кошаркашког света у опроштају од свог помоћног тренера, који је члан стручног штаба екипе из Калифорније постао 2021. године.
 Главни тренер Голден Стејт вориорса Стив Кер изјавио је да су сви чланови организације скрхани вестима о његовој смрти, као и да је Милојевић, осим што је био одличан тренер, био једна од најбољих особа коју је познавао.
"Ово је велики губитак за све нас и веома тежак тренутак за његову породицу и пријатеље. Био је једна од најпозитивнијих особа коју сам познавао. Доносио је радост свима нама свакога дана својом енергијом. Желео бих да изјавим саучешће његовој супрузи Наташи, као и деци, Николи и Таши", рекао је Кер, а пренела служба за односе са јавношћу Голден Стејта.
 Евролига се такође на свом званичном X налогу огласила поводом Милојевићеве смрти. Милојевић је одиграо пет сезона у елитном европском такмичењу - две у дресу Партизана, а три као члан Будућности. 
 Денвер нагетси су на српском језику одали почаст Милојевићу, који је у Голден Стејту био задужен за рад са центрима.

Званични налог НБА лиге пренео је изјаву комесара Адама Силвера који се опростио од Милојевића и изразио саучешће његовој породици.
 Кошаркаш Далас маверикса Лука Дончић још један је у низу спортиста који се опростио од једног од најбољих играча на овим просторима у првој деценији 21. века
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.