Izvor: RTS, 10.Jan.2024, 09:32

Рајаковић киптео од беса на конференцији: Срамота за судије и НБА, дајте им одмах победу

Српски тренер на клупи Торонто репторса Дарко Рајаковић био је врло незадовољан судијским критеријумом у поразу од Лос Анђелес лејкерса 132:131. Домаћи тим је у последњој деоници имао чак 23 слободна бацања.
У врло изједначеној утакмици у Лос Анђелесу, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Репторси су показали одличну игру и остали су без тријумфа.
Чињеница је да су Лејкерси чак 23 од укупно 36 пенала шутнули у последњој деоници. Дарко Рајаковић је на спомињање тог податка реаговао бесно и критиковао судије.
"Нечувено! Срамотно! И за судије и за лигу. Двадесет и три слободна бацања за њих и само два за нас у четвртој деоници. Како онда да играш утакмицу? Разумем да они имају ол-стар играче., али и ми имамо звезде. Како је могуће да Скоти Барнс, који је ол-стар потенцијал, сваки пут кад иде ка кошу не добије фаул, а не флопује, већ иде пуном снагом да извуче фаул? Како је то могуће? Објасните ми! Ако је тако, дајте им победу. Не морамо ни да се појавимо. Ово нам се не дешава први пут. Скоти Барнс ће бити ол-стар, лице ове лиге. Током целе сезоне се дешавају ове бесмислице", рекао је Рајаковић.
Српски стручњак полако губи стрпљење.
"Само дођу и погледају оно што желе. Не маре да чују ни нас ни играче. Не штите нас. Од 36 слободних бацања су 23 имали у последњој деоници. Како да играмо са њима? Стално се то дешава, али упорно говорим мојим играчима да буду професионалци и гледају на следећу утакмицу. Докле тако?! Колико дуго?", истакао је Рајаковић.
Репторси су са овим поразом на скору 15-22 и налазе се на 11. месту Истока.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.